Huisdiernieuws ...
Home Blog 11 november, een dag vol bijzonderheden

11 november, een dag vol bijzonderheden

door Jarno de Vries

Een dag met meerdere bijzonderheden. Op 11 november is het Singles day, vieren we Sint Maarten en begint het Carnavalsseizoen.

Singles day

Deze dag is bedacht door een paar studenten in China die als vrijgezel door het leven gingen. Een partner vinden is in China niet zo makkelijk door de gevoerde 1 kinds politiek. En daarom vonden ze dat het tijd werd om hun trots te tonen voor het single zijn. Deze dag is uiteindelijk van heel kleinschalig uitgegroeid tot een wereld fenomeen, namelijk SinglesDay. Deze dag is vervolgens commercieel gemaakt door AliExpress en Alibaba. Zij zijn op deze dag namelijk gaan strooien met een heleboel hoge kortingen. De kortingen lopen hierbij op tot maar liefst 90% van de normale verkoopprijs.

Waarom het o-zo fijn is om als single te wonen met een huisdier

  • je trouwe vriendje geeft structuur aan je leven
  • je bent nooit alleen
  • je raakt in contact met andere mensen
  • een dag alleen thuiszitten voelt nooit zielig
  • je weet dat iemand je nodig heeft

Kortom, genoeg redenen waarom een huisdier hebben fijn is! Denk wel altijd goed na over het aanschaffen van een huisdier. Niet alle dieren zijn makkelijk te verzorgen en huisdieren kosten tijd, geld en energie.

Sint Maarten: waar wordt het gevierd?

Sint-Maarten wordt gevierd in Nederland, België, Noord-Frankrijk, Hongarije, sommige Duitstalige gebieden en Sint-Maarten. In Nederland verschilt het per regio hoe uitbundig Sint Maarten gevierd wordt. Het feest leeft voornamelijk in kleine dorpen en wordt vooral gevierd in en rondom de provincie Utrecht, het oosten en het zuiden van het land. De laatste jaren gaan de kinderen in de provincie Friesland, Drenthe, Noord-Brabant en Noord-Holland ook steeds vaker de straat op. In Amsterdam werd het lange tijd niet gevierd, maar is Sint-Maarten de laatste jaren erg populair

Wie is Sint-Maarten eigenlijk?

Tijdens Sint-Maarten vieren dat Sint-Maarten, een bisschop van Tours, gedoopt is. Zijn echte naam is Maarten van Tours. Hij werd in 316 geboren in Hongarije en was een populaire heilige in de middeleeuwen. Volgens de legende ontmoette hij bij een stadspoort in Frankrijk een bedelaar, die hij ter plekke de helft van zijn mantel gaf. Meer dan de helft kon hij niet geven: slechts de helft van de mantel was namelijk van Martinus zelf, de andere helft was van Rome. Ook zou hij diverse wonderen hebben verricht en mensen hebben genezen van hun ziekte

Waarom vieren we Sint-Maarten op 11 november?

Martinus van Tours werd ongeveer 80 jaar, stokoud voor die tijd. Op 11 november werd hij begraven in Tours, Frankrijk.

Elke dag Sint Maarten voor je dier

Laten we onze dieren wat vaker uitdagen! Net zoals kinderen tijdens Sint Maarten moeten zingen voor een snoepje, moeten onze dieren iets doen voor hun voedsel. Voedselverrijking noemen we dat! Om te weten welke vormen van voedselverrijking geschikt zijn voor jouw dier, kan je kijken naar het natuurlijke gedrag van je dier. Geef je dier bijvoorbeeld eens eten op een andere plek, vanuit een andere bak, leg het voer op de grond, verstop het ergens in of doe een zoekspelletje.

Begin carnavalsseizoen

Traditioneel wordt op 11 november om 11.11 uur in Limburg en Brabant de aftrap gegeven voor het carnavalsseizoen. Helaas wisten wij geen link met dieren, maar wel hebben wij het mooie klassieke muziekstuk voor jou: Carnaval der dieren. Herken jij welk dier er klinkt?

https://www.youtube.com/embed/1L993HNAa8M?start=28&feature=oembed

Voor meer leuke onderwerpen, kijk op de Huisdierenapp

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer