Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Data verplaatst van beurzen Interzoo en Zoomark

Data verplaatst van beurzen Interzoo en Zoomark

door Jarno de Vries

Als gevolg van de COVID-19-pandemie hebben Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH (WZF), organisator van Interzoo, en BolognaFiere S.p.A., organisator van Zoomark International, samen besloten om elk hun tweejaarlijks event met 1 jaar uit te stellen. Dit betekend dat Interzoo verschuift naar juni 2021 en Zoomark International naar mei 2022.

Coronavirus

De wereldwijde Coronapandemie raakte meer dan 185 landen erg hard. Dit maakt 2020 een moeilijk jaar voor talloze sectoren. Daarom hebben WZF en BolognaFiere ervoor gekozen om elk hun vakbeurs een jaar uit te stellen. Interzoo zal van 1 tot en met 4 juni 2021 in het Duitse Neurenberg plaatsvinden. Het jaar daarop slaat de petcare-industrie van 9 tot en met 12 mei 2022 zijn tenten op in Bologna. 

“Na een crisis met dergelijke globale impact is een mondiale beurs noodzakelijk die de petcarebranche een positieve impuls kan bezorgen. Vakbeurzen zijn een cruciaal instrument om na een crisis het herstel terug op gang te brengen”, benadrukt Dr. Rowena Arzt, Director Exhibitors bij WZF GmbH. “Bovendien geven onze exposanten aan dat voor een tweejaarlijks ritme voor een grootschalig event als Interzoo ideaal is en dan ook aangehouden moet worden. We zijn optimistisch dat het jaar uitstel van beide vakbeurzen de petcarebranche in het algemeen ten goede zal komen”, vult Norbert Holthenrich, voorzitter van ZZF, de Duitse federatie voor de petcarehandel en -industrie. 

COVID-19 heeft de internationale vakbeurzenkalender grondig overhoop gegooid”, aldus Antonio Bruzzone, General Manager van BolognaFiere “Meer dan ooit streven de beursorganisatoren ernaar om de zakenwereld nieuwe tools aan te reiken. En de heropstart van de economie te ondersteunen, in nauwe samenwerking met bedrijven, handelsfederaties en overheden. We zijn overtuigd dat de crisis waarmee we nu geconfronteerd worden, nieuwe opportuniteiten en stimulansen kan bieden aan de zakenwereld. In de komende twee jaar zal de economie zich opnieuw stabiliseren. Ook zullen bedrijven, in het bijzonder diegenen die innovatief uit de hoek komen, terug worden beloond.”

Beste aanpak

WZF en BolognaFiere overtuigd dat dit de beste aanpak om de markt van de huisdierbenodigdheden optimaal te ondersteunen. Door verregaande maatregelen te nemen, hopen ze de ecomische schade voor de industrie te minimaliseren. 

Bron: WZF

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer