Huisdiernieuws ...
Home Blog De design betonvloer is dé trend van dit ogenblik

De design betonvloer is dé trend van dit ogenblik

door Jarno de Vries

Het is ook in Leeuwarden en Friesland spannend of de beoogde doelstellingen van het kabinet qua woningbouw gehaald zullen worden. Vanaf 2024 zullen er maar liefst 100.000 nieuwe woonplekken voor de inwoners van Nederland per jaar gerealiseerd moeten worden. Alle Friese gemeenten waaronder die van Leeuwarden hebben toegezegd hiervoor hun steentje te gaan bijdragen. In totaal moeten er tot en met het jaar 2030 zo’n 900.000 nieuwe woningen gerealiseerd worden. Met recht een monsterklus, helemaal als je bedenkt dat we in Nederland te weinig vakbekwaam personeel binnen de bouw hebben om deze doelstellingen op een goede manier te realiseren.

Heb je eenmaal een huis kunnen kopen dan zal het nog een hele reis zijn voordat je tevreden in de bank ploft wanneer je huis helemaal naar je eigen wens is ingericht. Hoe groot de ambities van de gemeente Leeuwarden zijn blijkt wel uit het plan Middelsee. Hier komen in totaal 3200 nieuwe woningen. Maar zo ver is het nog niet. De eerste twee wijken waaraan gebouwd gaat worden zijn Havenstad en Wetterstêd. Dat zullen totaal zo’n 750 woningen zijn, die stap voor stap worden ontwikkeld.

Komt er voor een particulier al veel bij kijken als je een nieuwbouw huis wilt kopen, daar kost het de gemeenten een enorme inspanning om alles planologisch voor te bereiden en alle voorzieningen zoals openbaar groen en infrastructuur aan te leggen. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels begonnen.

Naadloos

Koop jij straks een luxe penthouse, een stadse loft of een hippe atelierwoning aan het water? Dan ga je die helemaal naar je eigen smaak inrichten. Zo is een een betonlook vloer een ideale ondergrond in een atelierwoning. Deze robuuste en onderhoudsvrije vloer wordt naadloos aangelegd, zodat er geen stof of vuil in naden kan blijven zitten. Zo past een design betonvloer perfect in de moderne inrichting van een nieuwbouw huis. De design betonvloeren geven elke ruimte in je nieuwe huis een unieke uitstraling. Deze ondergrond is zeer makkelijk te onderhouden. Naast een lange levensduur is een design betonvloer ook nog eens heel stijlvol om te zien. Het mooie van deze kunststof is dat het kan worden toegepast in zowel een bedrijfspand als woonhuis. Daarnaast is het zeker geschikt voor garages, een stadse loft en een atelier.

Kleuren

De kleurstelling van een kunststof vloer kun je tegenwoordig zelf bepalen. Zo kun je een epoxy gietvloer betonlook in allerlei kleurstelling krijgen. Door twee verschillende tinten te mixen ontstaat er altijd een uniek patroon, die elders nergens te zien is.

Vloerverwarming

Bij de bouw van de meeste nieuwe huizen zal duurzaamheid een belangrijke rol spelen. Dat kan in de vorm van zonnepanelen, een zonneboiler, of een warmtepomp. Een warmtepomp gebruikt warmte uit lucht, grondwater of bodem, en kan de cv-ketel helemaal vervangen. Wanneer je besluit voor een gietvloer te kiezen, is deze ideaal als bedekking van vloerverwarming. Deze vloersoort geleidt de warmte namelijk zeer goed waardoor je altijd en overal een aangename en stabiele temperatuur hebt. Met alle energiebesparende maatregelen en optimale isolatie kun je proberen je nieuwbouwhuis in Leeuwarden energieneutraal te krijgen.

close

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer