Huisdiernieuws ...
Home Blog De mooiste hondenrassen

De mooiste hondenrassen

door Jarno de Vries

Waar of niet wat betreft het belang van het innerlijk over het uiterlijk, sommige hondenrassen springen nou eenmaal net wat meer in het oog dan anderen. Wat zijn nu de mooiste hondenrassen.

Golden retriever

Golden retriever

Bovenop hun onbetwistbare fysieke pracht, zijn golden retrievers ook ontzettend vriendelijk en speels. Hierdoor vallen ze dus ook op. Ze komen oorspronkelijk uit Schotland, waar ze vanaf het midden van de negentiende eeuw gefokt werden en ingezet werden bij de jacht.

Als puppy’s zijn ze ontzettend schattig en hun band met hun eigenaren wordt naarmate ze ouder worden alleen maar sterker.

Bovenop het feit dat ze tot de mooiste hondenrassen behoren, zijn ze ook populair bij gezinnen. Lees hier de top 10 beste gezinshonden. Golden retrievers staan op de derde plaats van de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten. In Australië staan ze op de vijfde plaats en in het Verenigd Koninkrijk op de achtste.

Siberische husky

mooiste hondenrassen

Bij het uiterlijk van de Siberische husky vallen twee dingen op: de opvallende gelijkenis tussen dit ras en wolven, en hun vaak voorkomende heterochromie (waarbij de twee ogen van kleuren verschillen). De Siberische husky is een nobele, kalme hond. Van origine komt dit ras uit de ijskoude, noordelijke Russische gebieden, waar deze honden ingezet werden om op herten te jagen, sleeën vooruit te slepen en de kinderen warm te houden.

Chowchow

De Chowchow is speciaal vanwege zijn ongelooflijke gelijkenis met een knuffeldier! Zijn blauw-zwarte tong is nog een element dat opvalt bij dit ras. Oorspronkelijk komt de Chowchow uit het noorden van China. Het is één van de oudste rassen ter wereld.

Chowchows zijn kalm en in balans, zolang ze als puppy’s aanleren hoe ze met anderen om moeten gaan. Een eigenschap waardoor ze populair zijn bij hondenbaasjes die in steden wonen is dat ze zich met gemak aanpassen aan kleine leefruimtes.

Spaanse Bulldog

Spaanse bulldog

Deze wordt ook wel de Alano Español genoemd. Hij was zeer populair tijdens de tijd van het Spaans kolonialisme, dit is een bijzonder loyaal, hardwerkend ras. Voorheen werd hij ingezet als een ware soldaat tijdens oorlogen en als een waakhond bij veebedrijven.

Maar als er iets is dat deze honden uniek maakt, is het wel hoe moedig ze zijn. Er zijn veel verhalen en legendes omtrent gevechten tussen honden van dit ras en grotere dieren, zoals wilde zwijnen. In deze verhalen vochten ze zonder terug te deinzen en zetten ze hun leven op het spel om hun eigenaren te beschermen.

In de twintigste eeuw verloren Spaanse Bulldogs aan populariteit. Ze werden zelfs met uitsterven bedreigd.

Hun sterke, serieuze houding maakt ze misschien niet tot het meest elegante ras, maar hun loyaliteit en moed zorgt ervoor dat ze een plekje op deze lijst verdienen.

Beagle

Dit ras, dat van origine Brits is, won aan populariteit door zijn ontzettend sterke reukzin. Beagles zijn erg nuttig gebleken in de jacht naar konijnen en andere (kleine) dieren. Vandaag de dag werken Beagles nog steeds over de hele wereld, maar dan als speurhonden. De Beagle is echter niet alleen een harde werker. Hij is ook opgewekt, heel sociaal en erg elegant!

Schotse herdershond

Terwijl de Beagle misschien vaak wordt ingezet als figurant in films en televisieseries, is de Schotse Herdershond een werkelijke ster met dank aan de wereldberoemde Lassie.

Voor veel mensen is de Schotse herdershond één van de mooiste honden in de wereld. Ze zijn ook ontzettend intelligent, waardoor ze sneller dan de meeste andere rassen nieuwe dingen kunnen leren.

Newfoundlander

Newfoundlander

Nog een ras wat tot de mooiste hondenrassen behoord. De Newfoundlander is een spectaculair ras. Ze hebben over het algemeen een ontzettend dikke vacht, welke over het algemeen zwart of bruin is. Heel af en toe is er ook een witte variant te zien met zwarte vlekken.

Ze komen uit Canada (uit Newfoundland, waaraan dit ras zijn naam ontleent) en zijn uitermate geschikt voor het gezinsleven. Voorheen werden ze op verschillende manieren als werkhonden ingezet. Newfoundlanders zijn excellente zwemmers, waardoor ze vaak worden ingezet in zoektochten en reddingsmissies. Zo hebben ze al duizenden mensen gered.

Dwergkeeshond

De Dwergkeeshond heeft zijn naam te danken aan zijn kleine maat. In het Engels wordt dit ras ‘Pomerian’ genoemd, wat refereert aan de Pomeriana regio in het noordoosten van Duitsland en het noordwesten van Polen. Ondanks hun kleine maat zijn ze erg beschermend richting hun baasjes, ongeacht de gevaren of hun geringe grootte.

mooiste hondenrassen

Dalmatiër

De Dalmatiër is een erg populair ras dankzij films en televisieprogramma’s. De onmiskenbare zwart-witte vacht hebben dit ras een plek bij de mooiste honden ter wereld bezorgd. In de 19e eeuw beschreef de Engelse aristocratie de honden als nobele, elegante honden. En dat terwijl ze oorspronkelijk uit de Kroatische kuststreek Dalmatië komen.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer