Huisdiernieuws ...
Home Blog Dierenverzekering: voordelig of niet?

Dierenverzekering: voordelig of niet?

door Jarno de Vries

De verzekeringen worden allemaal duurder. Zo ook de dierenverzekering. Huisdierenzorg is altijd al prijzig geweest, maar gaat ook zeker in deze tijd weer flink omhoog. Ondanks dat een huisdierverzekering niet verplicht is, is het zeker aan te raden voor de meeste huisdieren. Een bezoeken aan de dierenarts kan je zomaar een honderd of twee kosten, zelfs voor de allerkleinste harige vriendjes. Lees hier meer over op welke manieren een dierenverzekering voordelig kan zijn voor jou als huisdiereigenaar. 

Is een verzekering verplicht?

Allereerst, de feiten. Het is in Nederland niet verplicht om je huisdier te verzekeren. Wanneer jij en je huisdier in Nederland blijven, kan je dus legaal zonder verzekering rondkomen. In een aantal andere landen in Europa ben je echter wel verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben voor je huisdier. Besluit je om toch op vakantie te gaan met je onverzekerde huisdier? Dan kan dat je duizenden euro’s kosten. 

Waarom huisdier verzekeren?

Als het afsluiten van een huisdierverzekering niet verplicht is, waarom zou je dan willen betalen voor een verzekering? Er zijn meerdere situaties waarin het slim is om een huisdierenverzekering te hebben. 

  1. Dierenartskosten

De kosten voor het verzorgen van een huisdier zijn even duur als die voor mensen. Voor een huisdier castratie ben je rond de 300 kwijt. En voor een botbreuk mag je al gauw 600 tot 700 euro neerleggen. Wanneer je huisdier iets overkomt, kunnen de kosten bij de dierenarts snel oplopen. In dit soort gevallen is het verstandig om een huisdierenverzekering te hebben. 

  1. Leeftijd

Dieren die op leeftijd zijn hebben vaker gezondheidsondersteuning nodig. Dit zijn dieren waarvoor je eigenlijk wel om de maand of twee bij de dierenarts zit. Je huisdier wil je natuurlijk zo lang mogelijk bij je houden. Daarom is het erg belangrijk dat je je huisdier kan voorzien waar nodig. En als dat een speciaal medicijn of inenting is, dan zij het maar zo. Gelukkig vallen zulk soort kosten vaak onder de dekking van een verzekering. 

  1. Rassen

Speciale en gefokte rassen hebben vaak meer zorg nodig. Doordat deze zo zeldzaam en/of fragile zijn, is het behandelen van deze dieren vaak duurder. Dit prijsverschil zie je overal in terug, van bezoek aan de trimsalon tot aan een medicijn bij de dierenarts. 

  1. Onzekere financiën

Het afsluiten van zo’n verzekering is handig wanneer je het financieel moeilijk hebt. Het verzorgen van een huisdier is dan ook niet het goedkoopst. Volgens het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren zijn de jaarlijks terugkerende kosten voor een hond zo’n 580 euro per jaar. Met het afsluiten van een verzekering hoef je je over de kosten in ieder geval geen zorgen meer te maken.

Wat is de beste dierenverzekering?

De allerbeste dekking voor je huisdier vinden doe je door te vergelijken. Een dierenverzekering vergelijken kun je het beste doen via overstappen.nl. Dit doe je op de volgende manier.

1. Kies de diersoort, het geslacht en leeftijd

Deze bepalen de hoogte van de premies.

2. Vul je postcode in en kies het ras

Dit is bepalend voor het aantal dierenartsen en -centra in de buurt.

3. Vergelijk alle dierenverzekeringen op prijs

4. Vergelijk de vergoedingen met het vergoedingsoverzicht

Kies uit de top 3 de dierenverzekering die het best past bij jouw trouwe vriend.

close

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer