Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Goood duurzaam hondenvoer

Goood duurzaam hondenvoer

door Jarno de Vries

De 21-jarige Twan Tak heeft naar eigen zeggen ‘s werelds eerste duurzame hondenvoeding gelanceerd. De hondenvoeding is volgens de bedenker uniek in zijn soort, wordt CO2-neutraal geproduceerd en duurzaam verpakt in recyclebare verpakkingen.

Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de natuur en toekomstige generaties. We werken met streekproducten en de hondenvoeding bevat enkel vrije uitloop dieren en vis uit duurzame aquaculturen”, vertelt Twan Tak.

Klimaatneutraal

De voeding wordt 100% klimaatneutraal geproduceerd, zo letten we op de ecologische voetafdruk door onze CO2-uitstoot te beperken tot kleine hoeveelheden. Daarnaast bestaan onze verpakkingen grotendeels uit hernieuwbare grondstoffen en de blikken verpakkingen zijn herbruikbaar.

Het hondenvoedingmerk steunt diverse organisaties die actief zijn in de milieu- en dierenbescherming. Tak licht toe: “Een deel van de opbrengst van de verkochte producten gaat naar DoGoood-initiatieven, waarmee we organisaties steunen die zich inzetten voor een duurzame toekomst voor onze planeet, mens en dier. Iedereen die onze hondenvoeding koopt, draagt dus zijn steentje bij.”

Behoefte 

Tak benadrukt dat met Goood Petfood een wens van veel hondenbezitters wordt vervuld. Uit wetenschappelijk onderzoek en uit eigen onafhankelijk marktonderzoek blijkt dat 60% van de baasjes een aantal belangrijke eisen hebben bij de aanschaf van hondenvoeding. “Hondenbezitters willen dat de voeding voor hun huisdieren op diervriendelijke wijze wordt geproduceerd. Bovendien hoort  de fabrikant op een sociaal en ecologische verantwoorde manier te produceren”, aldus Tak.

Bron: Goood Petfood

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer