Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Hamsters en konijnen ook gevoelig voor corona

Hamsters en konijnen ook gevoelig voor corona

door Jarno de Vries
konijn

Uit onderzoek van de University College London is gebleken dat veel zoogdieren, waaronder konijnen en hamsters, mogelijk ook gevoelig voor het coronavirus. Schapen, paarden, varkens, ezels, fretten, hamsters, konijnen hebben cellen waar het virus zich aan kan hechten. Dat betekent echter niet automatisch dat deze diersoorten ziek worden of besmettelijk zijn voor elkaar of de mens.

Onderzoek

Een internationaal team van biologen en wetenschappers heeft onderzoek gedaan naar de ontvankelijkheid van andere diersoorten voor het virus. Hierbij hebben zij gekeken naar veranderingen in de activiteit van cellen van de gastheer die verantwoordelijk zijn voor de binding met cellen van het virus.

‘We wilden weten welke dieren wellicht risico lopen op infectie, met het oog op nader onderzoek en mogelijke monitoring’‘, aldus Christine Orengo van University College London in een toelichting. Mensen staan nauw in contact met huisdieren, dus dit is iets om rekening mee te houden.

Besmettingen

Er zijn gevallen over de hele wereld bekend van huisdieren die besmet zijn. Volgens het RIVM was de eigenaar in die gevallen meestal ook besmet. De kans dat een besmet huisdier vervolgens een mens besmet wordt ‘zeer klein’ geacht in vergelijking tot een besmetting van mens-op-mens.

Bron: LICG

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer