Huisdiernieuws ...
Home Blog Hoe kun je je meubels beschermen tegen huisdieren?

Hoe kun je je meubels beschermen tegen huisdieren?

door Jarno de Vries

Meubels van hoge kwaliteit kopen voor je huis geeft voldoening omdat je je interieur kunt verfraaien met verschillende meubels en decoraties, waaronder de design eetkamerstoelen. Ondanks de voordelen, brengt het onderhouden van een interieur veel overwegingen met zich mee. Een daarvan is om je meubels te beschermen tegen huisdieren, zoals honden en katten. Deze huisdieren houden van spelen en kunnen zich vervelen als ze alleen zijn zonder jouw toezicht. Ze gaan dus vaak uit hun dak en spelen met alles, vooral je waardevolle meubels. De vraag is hoe je dergelijke ongevallen kunt voorkomen.

Goed verzorgde huisdieren zijn ongevaarlijk

Je design tafellamp kapot zien gaan door je huisdieren is ontmoedigend. Dit betekent echter niet dat je je honden of katten weg moet doen. In plaats daarvan kun je oplossingen vinden, waaronder het goed verzorgd houden van je dieren. Regelmatige verzorging houdt je huisdieren schoon, gezonder en slanker. Daarnaast verlicht het hun angst en vergroot het de band met de eigenaar. Sommige dierenartsen zullen een specifiek verzorgingsschema en borstel type aanbevelen voor agressieve huisdieren. Samenwerken met een expert is dus misschien wel het beste idee.

Een nagel manicure laten doen 

Huisdieren kunnen de meeste meubels gemakkelijk beschadigen met hun scherpe nagels of klauwen, ook je design eetkamerstoelen. In dit geval is het verplicht om hun nagels kort en verzorgd te houden. Deze procedure helpt de schade aan het meubilair te verminderen en het destructieve gedrag van je huisdier te minimaliseren. Terwijl katten aan oppervlakken krabben om hun territorium af te bakenen, doen honden dit om zich prettig te voelen voordat ze gaan slapen. Het goede nieuws is dat je met een dierenarts kunt samenwerken om de nagels van je huisdier efficiënter te knippen in plaats van deze taak alleen uit te voeren.

Krasmedia aanschaffen

Afgezien van het knippen van hun nagels, is de volgende oplossing om krasmedia te kopen. Als je je huisdieren iets geeft om aan te krabben, worden ze afgeleid van je meubels. Hier is een idee. Krabpalen zijn geschikt voor je katten en je kunt er zelf een maken. Honden daarentegen houden van graven. Je kunt ze een binnen gazon geven. Hier is nog een idee. Je moet ze bezig houden met iets om op te kauwen. Het goede nieuws is dat er veel speelgoed voor huisdieren op de markt verkrijgbaar is. Dit speelgoed zal je huisdieren afleiden van het kauwen op je tafel- of stoelpoten.

Een eigen speelruimte maken

De volgende oplossing is om je huisdieren bezig te houden en goed te laten bewegen. Destructief gedrag kan optreden als gevolg van verveling. Door je huisdieren meer speelgoed te geven, wordt hun overtollige energie afgevoerd. Als alternatief moet je je huisdieren gezond houden en goed laten bewegen. Je huisdieren houden van avontuur, dus regelmatig naar buiten gaan is een uitstekend idee. Enkele beste locaties zijn tuinen, lokale parken en nabijgelegen buurten.

Huisdiervriendelijk meubilair kopen

Een ander idee is om huisdiervriendelijke meubels te kopen. In dit geval kun je meubels kopen met veerkrachtige materialen. Je huisdieren kunnen het dus niet gemakkelijk beschadigen. Veel mensen kopen ook hoezen om hun meubels te beschermen tegen huisdieren. Deze omvatten wasbare plaids, hoezen en dekens. Vergeet niet om wat geurtjes op je meubels aan te brengen om huisdieren af ​​te schrikken. Enkele aanbevolen geuren zijn kaneel, lavendel, eucalyptus en citrusgeuren.

close

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer