Huisdiernieuws ...
Home Blog Kattenmensen zullen het ermee eens zijn: de redenen waarom katten beter zijn dan honden

Kattenmensen zullen het ermee eens zijn: de redenen waarom katten beter zijn dan honden

door Jarno de Vries

Kattenmensen zullen het er mee eens zijn. Hieronder 17 redenen waarom katten beter zijn dan honden. Ik ben benieuwd of iedereen het hier mee eens is.

1. Katten doen geen kunstjes. Niet omdat ze dom zijn, maar omdat ze boven dat soort onzin staan.

2. Met een hond kun je nooit rustig thuiskomen van vakantie. Je moet minstens een uur dealen met een piepend, springend en jankend beestje. Katten zeggen je gedag en laten je daarna rustig je koffer uitpakken.

kattenmensen

3. Een hond die je wakker maakt? Dertig hysterische rondjes over je dekbedovertrek. Een kat die je wakker maakt? Het zachte kussentje van een kattenpootje op je neus. Daar worden kattenmensen toch blij van! Just sayin‘.

4. Honden kwijlen. Katten vinden kwijl buitengewoon ranzig. En terecht.

Humor

5. In de categorie humor: katten betrekken je bij hun grappen. Om honden kun je alleen lachen wanneer ze weer eens ergens tegenaan rennen.

6. Met een kat ben je ervan verzekerd dat ieder insect in je huis het leven gelaten heeft tegen de tijd dat je weer thuis komt van je werk. Terwijl een hond vermoedelijk vermoeid in z’n mand ligt met een vlieg op z’n neus.

7. Ooit een kat ontmoet die naar hond rook? Ooit een hond ontmoet die niet naar hond rook?

8. Een hond kun je alles aantrekken – sokken, truien, sweatpants. De kattenmensen onder ons weten dat als geen ander, katten weigeren kleding te dragen. Wat wil je ook, ze zijn knap genoeg van zichzelf.

9. Een kat die aandacht wil geeft je subtiel een kopje. Een hond die aandacht wil springt plompverloren op je schoot terwijl je lichaam (kop thee, zak chips, knutselwerk) daar niet op voorbereid is.

kattenmensen

10. Enig idee waarom er in dierenwinkels zo veel meer hondenspeeltjes dan kattenspeeltjes te vinden zijn? Omdat honden ALLES kapot maken, that’s why.

11. Een kat die ergens vanaf valt: negen levens, komt altijd op z’n pootjes terecht. Een hond die ergens vanaf valt: dierenarts, hondengips en een lampenkap om z’n koppie.

12. Vlam in de pan, een glas in duizend scherven of een kast die uit elkaar lazert: katten kijken hooguit even op en gaan daarna verder met hun leven. Honden vinden het daarentegen nodig om je te confronteren met je eigen onbekwaamheid, en kijken je aan met zo’n blik van: Wat. Doe. Je. Nú. Weer. Mens?

Eten

13. Honden kunnen geen mate houden. Zet drie kilo voer neer en een hond eet alles op. Doe je hetzelfde bij een kat, dan is er gewoon één portie verdwenen, meer niet.

14. Honden zijn blijven steken in de 1.0-wereld en halen de krant. Katten snappen dat het tegenwoordig 2.0 is wat de klok slaat, en verdiepen zich liever in je tablet.

15. Kattenpoep bevindt zich in de kattenbak. Die kun je één keer per week omkiepen in een vuilniszak, en dan ben je er klaar mee. Je hond daarentegen moet je meerdere keren per dag uitlaten, en dan óók nog plastic zakjes meenemen om ieder uitwerpsel handmatig mee op te pakken. Ieuw!

kattenmensen

16. Bij een kattenontmoeting wordt er even aan je gezicht geroken. Bij een hondenontmoeting heb je voordat je je naam hebt kunnen zeggen een hondenneus in je kruis.

17. Heb je ooit een spinnende kat op je schoot gehad? Eén keer doen, en je bent verkocht.

Lees in deze link nog meer over de verzorging van de kat.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer