Huisdiernieuws ...
Home Blog Kies voor kwaliteit en klasse als het om je vloer gaat

Kies voor kwaliteit en klasse als het om je vloer gaat

door Jarno de Vries

Wanneer je een huis in Leeuwarden hebt gekocht, zal het interieur en inrichting grondig aangepakt gaan worden. Bij een ouder huis, worden vaak de badkamer, keuken en de vloeren altijd aangepakt. Indien er genoeg budget is, wordt op deze zaken ook bijna nooit bezuinigd. Daarbij zul je meestal vanuit de basis gaan werken. Valt daarbij de keuze op een houten vloer of ga je voor de nieuwste trends in de vorm van een kunststof vloer? We helpen je in dit artikel alvast een eindje op weg.

Sommige interieurspecialisten zullen je adviseren om voor de natuurlijke en warme uitstraling van hout te gaan. Volgens hen is het beste wat je voor je vloer kunt kiezen, een visgraat vloer. Deze komt vooral goed uit bij een grotere ruimte. In feite kun je de visgraat naar eigen smaak in kleur variëren door zelf de verschillende tinten te kiezen. Wil je deze ondergrond zelf leggen dan is het zaak dat je een vlakke en waterpas ondergrond hebt. Daarnaast moet je wel de nodige kennis en ervaring in huis hebben om met de visgraat vloer aan de slag te gaan. Het is een moeilijke techniek, dat veel precisie en geduld vergt.

Gereedschap

Er zijn verschillende gereedschappen voor het leggen van een vloer. Ga je aan de slag met een echt houten vloer dan voldoet een stanleymes niet, deze is alleen goed bruikbaar bij dunner laminaat. Meet in ieder geval eerst de ruimtes op die je wilt gaan aanpakken. Naar aanleiding van het aantal vierkante meters kun je bepalen welke hoeveelheid hout je nodig hebt. Dat kun je niet doen zonder dat je een meetlint, rolmaat, duimstok of liniaal voor handen hebt. Daarnaast zijn een potlood, een (rubber) hamer, een winkelhaak, een waterpas, een aanslagblok en afstandhouders onmisbaar. Verdiep je echter zeer goed in hoe je een visgraat vloer gaat aanleggen.

Kunstof

Hou je meer van een strakke en moderne uitstraling in je huis, dan kun je beter kiezen voor een kunststof vloer. Deze heb je in veel varianten. Ga je aan het werk op een betonnen vloer dan is een vloercoating heel geschikt of een betonlook gietvloer. Wil je meer variatie in kleur dan zijn epoxyvloeren een uitermate geschikte ondergrond. De kunststof gietvloer kent veel voordelen in zowel het gebruik als onderhoud. Wat ze in ieder geval allemaal gemeen hebben is dat dit soort vloeren naadloos aangelegd worden. Zo ben je ervan verzekerd dat er geen vuil of stof in naden of kieren terecht kan komen. Ga je op basis van het beschikbare budget een kunststof vloer kiezen dan is het raadzaam om gietvloer prijzen te vergelijken. Daarbij kun je uiteindelijk tot een goede prijs kwaliteit verhouding komen.

Industrieel

Ga je voor de huidige trendvolle industriële stijl dan is de kunststof vloer een uitstekende keuze. De betonlook valt goed te combineren met de stoere roestige of robuuste houten meubels en fabriekslampen die je vaak terugziet komen binnen deze trend. Ligt deze vloer eenmaal dan heb je er gauw tien tot vijftien jaar lang veel plezier van. Als laatste mag niet vergeten worden dat bijvoorbeeld een gietvloer onderhoudsarm is. Met een emmertje water en een dweil heb je deze ondergrond binnen een mum van tijd weer helemaal in optimale conditie.

close

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer