Huisdiernieuws ...
Home Blog Kunnen honden wagenziek zijn

Kunnen honden wagenziek zijn

door Jarno de Vries
hond wagenziek

Het is een gewoon feit dat vrijwel elke hond in het land op een bepaald moment in hun leven een reis in de auto moet maken. Voor veel honden is reizen in de auto hun dagelijkse routine. Maar wat als je hond of puppy een hekel heeft aan reizen en zich misselijk voelt of zelfs moet overgeven in de auto? Kunnen honden wagenziek zijn? Wat is de oplossing voor een hond die wagenziek is? Helpt gember tegen een hond die wagenziek is? Wat zijn de symptomen van een hond die wagenziek is? Kan de hond dan gaan kwijlen?

Hond wagenziek

Kunnen honden wagenziek zijn? Puppy’s hebben aanzienlijk meer kans om wagenziek te worden dan volwassen honden. Net zoals kinderen meer vatbaar zijn voor het probleem dan volwassenen. Je zult misschien merken dat de jonge hond na verloop van tijd wagenziekte ontgroeit. Hoewel dit lang niet altijd het geval is. Het is ook belangrijk om te onthouden dat als je puppy op jonge leeftijd negatieve associaties begint op te bouwen met autorijden als gevolg van ziekte, dit ertoe kan leiden dat hij op latere leeftijd ongelukkig wordt in de auto of niet wil reizen.

Oplossing

Als je met een hond reist, zelfs wanneer de hond dat gewend is, zijn er een paar dingen die je kunt doen om de reis voor hen aangenamer te maken en om het wagenziek zijn te verminderen.

hond wagenziek oplossing

Allereerst kunnen de atmosfeer en de luchtdruk van een afgesloten auto bij honden problemen met hun oren veroorzaken. Dus open twee of drie ramen een paar centimeter om de druk te verminderen. Zorg ervoor dat de plaats van de hond in de auto veilig is en dat hij in geval van een ongeval niet gewond kan raken.

Laat je hond uit het raam kijken en laat hem wennen aan het reizen.
Wanneer je hond wagenziekte heeft, zijn er verschillende manieren waarop je de reis voor hem gemakkelijker kunt maken.

 • Verminder in eerste instantie de autoritten zoveel mogelijk. Een paar weken zonder autoritten kan helpen om een ​​schone lei te hebben om mee te werken en opnieuw te beginnen. Op deze manier kunnen honden minder snel wagenziek zijn.
 • Overweeg om de dierenarts te vragen naar natuurlijke remedies tegen wagenziekte, zoals gember of munt, of als er iets is dat ze op korte termijn kunnen voorschrijven om de ziekte die uw hond ervaart te verminderen.
 • Probeer je hond aan de auto te laten wennen zonder dat je ermee gaat rijden.
 • Wanneer u op het punt staat op reis te gaan, zorg er dan voor dat je hond alle tijd heeft die hij nodig heeft om zich op zijn gemak te voelen. En op een zodanige manier te gaan zitten dat hij zich op de reis kan concentreren.
 • Probeer je hond mee te nemen op zeer korte proefritten – slechts vijf minuten per keer. Stop zodra de hond misselijk wordt en laat hem indien mogelijk naar buiten. Als dit niet mogelijk is, probeer dan in ieder geval de deur te openen voor een beetje lucht. Lees hier meer over het trainen van honden.
kunnen honden wagenziek zijn
 • Bouw na verloop van tijd de lengte van de autorit op.
 • Rijd altijd met met dat je hond in gedachten veilig in de auto zit: veilig, vlot en voorzichtig. Probeer, indien mogelijk, te voorkomen dat de auto gaat schokken of plotseling moet stoppen.
 • Vergeet niet om je hond water aan te bieden nadat hij ziek is, omdat braken kan leiden tot uitdroging.
 • Wanneer je hond de neiging heeft om in de auto te braken, is het logisch om hem niet direct voor de reis een grote maaltijd te geven, hoewel honger en een lege maag de reisziekte kunnen verergeren.
 • Straf of schreeuw nooit tegen je hond omdat hij ziek is geworden in de auto (of op enig ander moment). Honden kunnen net zo min ziek zijn als mensen. En wanneer je je hond hierbij straft wordt het de volgende keer alleen maar erger.
 • Na verloop van tijd zal de overgrote meerderheid van zowel puppy’s als volwassen honden in staat zijn om zonder ziekte geconditioneerd te worden voor autoritten. Het is natuurlijk verstandig om je hond geleidelijk aan de auto te laten wennen .

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer