Huisdiernieuws ...
Home Blog Mag een hond banaan?

Mag een hond banaan?

door Jarno de Vries

Vraag jij je ook af of je hond een banaan mag eten? Ja, honden kunnen bananen eten! Bananen, die het hele jaar door vers of gedroogd verkrijgbaar zijn. Het is een geweldige traktatie voor je hond. Bananen zijn geweldig voor honden omdat ze veel kalium, vezels en magnesium bevatten.

mag een hond banaan

Waarom is een banaan goed voor je hond

Bananen zijn geweldig voor de opbouw van spieren en eiwitten in het lichaam en ze bevatten veel vitamine B6 en vitamine C. Vitamine B6 helpt bij het metaboliseren van eiwitten in het lichaam en reguleert de bloedcellen, waardoor de hersenen en spieren meer zuurstof krijgen. Met vitamine C, een antioxidant, helpen bananen celbeschadiging te verminderen en kraakbeen op te bouwen.

Het voeren van bananen

bananen staan bekend als een van de meest voedzame vruchten voor honden. Met slechts 105 calorieën is het een geweldige bron van deze belangrijke vitamines voor honden. Deskundigen raden aan dat je via fruit en groenten gezonde antioxidanten en natuurlijke vitamines verstrekt in plaats van supplementen.

Mag een hond banaan eten

Wanneer je uw hond bananen geeft, moet je ze langzaam en in kleine hoeveelheden voeren. Het is mogelijk dat dit smakelijke fruit maagklachten kan veroorzaken bij zowel honden als mensen. Het kan ook zijn dat je hond geen banaan lust, sommige honden houden simpelweg niet van bananen. Wees verstandig. Voor een gemakkelijke bereiding: pel af en serveer als puree. Voeg het toe aan de brokjes van je hond of gebruik stukjes als traktatie.

Simpel en lekker recept voor je hond

Met slechts 4 eenvoudige ingrediënten kunt je uw hond deze gemakkelijk ingevroren bananen traktatie maken. Verzamel yoghurt, pindakaas, honing, banaan en een bakje met ijsblokjes om aan de slag te gaan. Smelt eerst een half kopje pindakaas in de magnetron gedurende ongeveer dertig seconden, of tot het romig is. Plaats vervolgens vier kopjes yoghurt, pindakaas, twee eetlepels honing en een banaan in een blender en meng tot een glad mengsel. Giet het mengsel in lege ijsblokjesvormpjes en vries tot het stevig is. Haal als laatste de lekkernijen uit de bak en laat uw hond genieten van deze bevroren traktatie!

hond banaan eten

Help, mijn hond heeft diarree na een banaan

Net als ander fruit bevatten bananen natuurlijke suiker. Te veel van elke soort suiker kan gewichtstoename veroorzaken, wat kan leiden tot andere gezondheidsproblemen. Volg de 90/10 regel om deze negatieve effecten te vermijden. Negentig procent van de dagelijkse calorieën van je hond moet afkomstig zijn van zijn hondenvoer en de andere tien van lekkernijen.

Sommige mensen denken dat bananen de symptomen van spijsverteringsproblemen zoals diarree zullen verbeteren. Bananen zijn geen wondermiddel voor honden met diarree of obstipatie. In plaats van je hond meer bananen te voeren, moet je op zijn voedselinname letten en de hoeveelheid verminderen om te zien wat hij verdraagt. Als diarree en andere symptomen niet binnen 24 uur verdwijnen, neem dan contact op met je dierenarts.

Welk ander fruit mag mijn hond hebben?

Hoe zit het met bosbessen of meloen bijvoorbeeld? Ja, deze zijn ook goed voor honden! Wij hebben een ander artikel geschreven over wat je hond wel en niet mag, lees het hier

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer