Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Malifide puppyhandel

Malifide puppyhandel

door Jarno de Vries
Cocker spaniël

Nog altijd worden er via internet veel puppy’s aangeboden die afkomstig zijn uit de malafide hondenhandel. Veel pups zijn niet goed gevaccineerd, ziek, te jong of getraumatiseerd en heel angstig. Vaak kloppen de gegevens van de pup niet. Er gaat dus nog steeds heel veel mis bij de verkoop van pups, zo blijkt uit een onderzoek van Dierenrechtenorganisatie House of Animals.

In de advertenties op internet lijkt het alsof de pups door particulieren gefokt zijn en in huis opgroeien. Ook doen handelaars zich voor als kennels die zelf fokken. Vaak zijn de ouders van de pup niet aanwezig.

Een pup die bij zo’n adres wordt aangeschaft kan veel problemen hebben. Denk hierbij aan gezondheid en gedrag. Dat is heel naar voor de pup zelf, maar ook verdrietig en vaak kostbaar voor de nieuwe eigenaar. Het komt ook voor dat pups kort na aankoop overlijden. Een niet goed gevaccineerde pups kan zelfs gevaar voor de gezondheid van de eigenaar opleveren.

Wie een puppy wil kopen via internet moet dus heel goed opletten om niet met een pup uit deze handel thuis te komen. Dat kan lastig zijn, want de handelaars weten goed hoe ze betrouwbaar over moeten komen. Bovendien is het aanbod groot en zijn de foto’s van schattige pups moeilijk te weerstaan.

Het LICG heeft al lange tijd de Puppychecklist beschikbaar: een handige lijst met punten om op te letten bij het bezoek aan een fokker. Sinds kort is er echter ook het Stappenplan ‘Puppy via internet’. Hierin wordt de pupkoper stap voor stap begeleid in de online zoektocht naar een leuke, sociale en gezonde pup. Er wordt uitgelegd waar men op moet letten, wat voor vragen men kan stellen en wanneer men direct moet afhaken.

Bron: LICG

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer