Home Nieuws Zoomark International 2021

Zoomark International 2021

door Jarno de Vries
hond verlatingsangst

Wanneer de Coronapandemie achter de rug is, zullen we ongetwijfeld wakker worden in een wereld met nieuwe noden en routines. Huisdieren zullen een rol blijven spelen in het leven van de mens. Dat is alvast de verwachting van de Interzoo-organisatie, die recent haar 19de editie van deze internationale vakbeurs voor de petcare-industrie lanceerde. Het evenement zal plaatsvinden van 10 tot en met 13 mei 2021 in Bologna.

Samenwerking

BolognaFiere, dat de vakbeurs samen met ASSALCO, de Italiaanse federatie voor ondernemingen uit de petcarebranche, en ANMVI, de Italiaanse federatie van dierenartsen, organiseert aan innovatieve oplossingen, die beantwoorden aan de behoeftes van de petcare-ondernemingen en -professionals in deze sterk gewijzigde maatschappij gaan samenwerken. Innovatie, inspiratie en inzicht vormen dan ook de pijlers voor Zoomark International 2021.

Nieuwe inzichten

Op de beursvloer moet dit zich vertalen in een uitgebreid assortiment nieuwe producten en diensten voor huisdieren. Een toegenomen aantal voedingsoplossingen die aangepast zijn aan de huidige noden van de consument en het huisdier. Ook zal er een aanbod aan accessoires die comfort en functionaliteit zijn, waarnaar gekeken wordt naar duurzaamheid. De wens om terug naar het normale te keren, gekoppeld aan het veranderende consumentengedrag brengt dan ook nieuwe inzichten voor de petindustrie met zich mee. Dit zal ongetwijfeld ook blijken tijdens Zoomark International 2021.

Bezoekers 2019

De vorige editie in mei 2019 mocht 757 exposanten (waarvan er 507 uit het buitenland afkomstig waren) en meer dan 30.000 professionals (+23% in vergelijking met de editie daarvoor) verwelkomen. Meer dan 11.300 bezoekers kwamen van buiten Italië. 

Zoomark 2021

De komende editie van Zoomark International vindt plaats van maandag 10 tot en met donderdag 13 mei 2021 in BolognaFiere. Ook zal het Service Center aan de beursvloer worden toegevoegd, waar de nieuwe producten en andere initiatieven zullen worden voorgesteld. 

Plaats voor innovaties

Ook het AquaProject vindt voor de derde maal plaats, komend jaar weer met een iets uitgebreider concept. Verder zal Zoomark International 2021 zal ook enkele nieuwigheden omvatten: zo gaat er onder meer speciale aandacht uit naar verpakking, een item dat op het vlak van veiligheid, traceerbaarheid en communicatie steeds belangrijker wordt. Ook innovatie, nieuwe bedrijven en duurzaamheid vormen een essentieel aandachtspunt tijdens de komende editie. Er komt een speciale zone voor start-ups en initiatieven die innovatie voorop plaatsen.

Daarnaast worden er talrijke lezingen, demonstraties en meetings georganiseerd. Tot slot zal er tijdens deze beurseditie ook heel wat aandacht zijn voor het welzijn van de dieren en de sociologische relatie tussen mens en dier. 

Bron: Zoomark

close

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer