Huisdiernieuws ...
Home Blog Top 24 schattige honden, meest schattige hondenrassen ter wereld

Top 24 schattige honden, meest schattige hondenrassen ter wereld

door Jarno de Vries
schattige honden

Het is onmogelijk om favorieten te kiezen als het om honden gaat, er zijn zoveel schattige honden rassen. Elk van hen verdient de titel van de beste vriend van de mens, en elk van hen verdient een leven vol liefde, knuffels en heel veel speelgoed. Als hondenliefhebbers is het moeilijk om de schattige hondenrassen te rangschikken. Wat geef je tenslotte als eerste prioriteit? De poten? De oren? Iets anders? Iedereen heeft er een andere mening over.

Het is duidelijk dat onze lijst met de schattigste hondenrassen volledig subjectief en verre van volledig is. We denken echter dat deze honden enige erkenning verdienen omdat ze zeer schattig zijn. Van Corgi’s en Beagles tot Husky’s en Setters, dit zijn de schattigste hondenrassen volgens Huisdiernieuws. Op zoek naar een nieuwe pup? Bekijk ook onze verzamelingen van de beste gezinshonden.

Siberische husky

schattige hondenrassen

Een hond die tot de schattige hondenrassen behoord. Het enige dat beter is dan een schattige husky, is een heel team van sledes. Wees gewoon voorbereid op hun buitensporige energie.

Welsh Corgi Pembroke

Lieve hond

Vertrouw op de koningin van Engeland voor een uitstekende hondensmaak. Elizabeth II’s liefde voor corgi’s is ongeëvenaard – ze heeft er in haar leven meer dan 30 gehad. Volgens de Welsh-legende hielden feeën van Welsh Corgi Pembroke. Verhalen over corgi’s die feeënkoetsen trekken, feeënvee hoeden en feeënstrijders vervoeren zijn er in overvloed in Wales. Wat we zeker weten, is dat corgi’s de neiging hebben om speelse, intelligente en aanhankelijke honden te zijn. Wees bereid om ze veel beweging en aandacht te geven.

Australische herder

Schoonheid en hersens, Aussies hebben het allemaal. Deze intelligente pups vinden het leuk om een baan te hebben, dus de mensen-pleasers leren meteen nieuwe trucs.

Amerikaanse Staffordshireterriër

Amerikaanse Staffs zijn slechts een van de rassen die in de volksmond pitbulls worden genoemd, maar laat u niet misleiden door stereotypen. Deze goedaardige en slimme pups vinden het heerlijk om deel uit te maken van het gezin.

Beagle

Beagle hond

Snoopy is misschien wel ‘s werelds meest populaire beagle, maar de driedimensionale zijn net zo charmant. De lieve honden volgen graag hun neus, af en toe in de problemen. Het is algemeen bekend dat Beagles uitstekende jachthonden zijn, maar wist je dat hun oren de prestatie van hun neus kunnen verbeteren? De lange oren van Beagles duwen deeltjes naar hun neus, zodat ze geurinformatie beter kunnen verwerken. Deze honden hebben een actief huishouden nodig en zijn vaak geweldig voor gezinnen met kinderen. Via deze link kun je het verhaal lezen van Beagle_ted

Golden retriever

Ze zijn niet voor niets een van de meest populaire honden in het land. Goldens zien er hoe dan ook fotogeniek uit.

Yorkshire Terrier (kleine schattige honden)

Yorkshire terrier

Yorkies begonnen te werken in Victoriaanse fabrieken, maar hun prachtige (en hypoallergene!) Vacht bezorgde hen al snel een reputatie in elitekringen als een schattige metgezel.

Franse bulldog

Het is geen verrassing dat stadsbewoners in bijna elke wijk Frenchies zien. De rustige pups met grote oren zijn waarschijnlijk de schattigste kamergenoten die je zou kunnen hebben. Bovendien laten ze nooit de vaat in de gootsteen liggen.

Teckel

Teckel (kleine schattige honden)

Glad, ruwhaar of langhaar, er is een soort teckel voor iedereen. Ze zijn er zelfs in twee verschillende maten: standaard en miniatuur.

Engelse setter

De Engelse setter, die de “heer van de hondenwereld” wordt genoemd, staat bekend om zowel zijn stijl als zijn kracht. Beschrijf hun jassen gewoon niet als gevlekt. Het gespikkelde patroon staat bekend als “belton.”

Berner Sennenhond

Stel je gigantische, vriendelijke pluizebollen voor en je hebt Berner Sennenhonden tot op de dag van vandaag. Zwitserse boeren hebben ze oorspronkelijk opgevoed als goedmoedige helpers, dus ze zijn supersterk.

Dalmatiër

Of ze nu in brandweerkazernes zijn of in Disney-films, de kenmerkende jassen van Dalmatiërs winnen overal harten. Het is een heel schattig hondenras. De pups ontwikkelen de vlekjes echter pas op latere leeftijd; de nesten beginnen helemaal wit.

Labrador retriever

Labrador retriever

Het is duidelijk onmogelijk om die schattige gezichten moe te worden. Van hun lieve persoonlijkheden tot hun blije glimlach, er is veel te genieten van Labrador retrievers. Deze honden zijn goedaardig, sociaal en zeer trainbaar. Maar ze geven de voorkeur aan een actief huishouden.

Cairn Terrier

Als je ooit de Wizard of Oz hebt gezien, weet je dat deze kleine jongens de liefste sidekicks zijn. Een verlaten Cairn-terriër genaamd Terry werd een van de grootste hondenfilmsterren in de geschiedenis.

Portugese Waterhond

Zoals de naam al doet vermoeden, houdt dit allergievrije hondenras meer van water dan wat dan ook. De sterke zwemmers hebben zelfs zwemvliezen!

Shiba Inu

Shiba inu

De populaire doge-meme zorgde ervoor dat het internet verliefd werd op Shiba Inu. Eén blik op dat donzige gezicht en het is moeilijk om er niet mee eens te zijn dat ze “verbazen”.

Wheaten Terrier

Als je ooit een ‘Wheaten greetin’ hebt ontvangen, weet je dat de hypoallergene terriërs graag een enthousiast welkom heten. Deze soort behoord ook tot de schattige hondenrassen. Kom maar op!

Welsh Springer Spaniel

Bekend om hun vereiste rood-witte jassen, zouden Welshies misschien wel de titel van meest schattige jachthond aannemen. De vrolijke pups komen ook uit een legendarische stamboom: het ras dateert helemaal terug tot 7000 voor Christus.

Cocker spaniel

Schattige honden rassen

De Disney-klassieker Lady and the Tramp bewees hoe waardig cocker-spaniëls kunnen zijn. In het echte leven houden deze vrolijke honden van stevige wandelingen en veel speeltijd.

Bretagne

Niet echt een setter, niet echt een spaniel. De Bretagne wint mensen voor zich met hun vrolijke houding en grenzeloze energie. Die hoog geplaatste oren zijn zelfs zachter dan ze er ook uitzien.

Bokser

Als je een Bokser hebt, weet je dat die grote ogen recht in je ziel staren. Voeg de kopkanteling toe en je zult smelten. Vandaar deze welverdiende plaats in onze lijst met meest schattige honden.

Basenji

basenji

Bekend als de “blafloze hond”, waarschuwen basenji’s hun eigenaren met een geluid dat lijkt op een grinnik. Bonus: de ongewone honden werpen ook niet veel, waardoor je kleding bontvrij blijft.

Bearded Collie

Als je van schattige hondenrassen houdt, zijn deze collies iets voor jou. De charismatische herders worden specifiek gewaardeerd om hun dromerige uitdrukkingen.

Deense dog (grootste schattige honden)

De vriendelijke reuzen van de hondenwereld houden ervan dicht bij hun baasjes te blijven, maar ze zijn niet te verwarren met schoothondjes. De Duitse doggen staan bijna 1 meter hoog op de schouder en nemen ‘schattig’ letterlijk naar het volgende niveau.

Misschien vind je dit ook leuk

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer