Huisdiernieuws ...
Home Blog Top 10 beste gezinshonden (klein, middelgrote en grote)

Top 10 beste gezinshonden (klein, middelgrote en grote)

door Jarno de Vries

Wat zijn de beste (kindvriendelijke) gezinshonden?

De meeste hondenbezitters beschouwen hun honden als leden van hun familie. Maar als er kinderen in huis zijn, moet er zorgvuldig worden nagedacht om de juiste gezinshond te kiezen voor je levensstijl, woonruimte en de leeftijd van kinderen. Sommige rassen zijn behoorlijk geduldig met jongere kinderen en andere zijn beter met oudere kinderen. Sommigen zijn gelukkig in stedelijke omgevingen en anderen hebben meer ruimte nodig om rond te dwalen, denk aan kleine of middelgrote gezinshond. Wat er ook gebeurt, je wilt een hond met een extraverte en vriendelijke persoonlijkheid die liefdevol en aanhankelijk is met het hele gezin.

Onthoud dat hoewel deze honden kenmerken hebben die ze tot geweldige gezinshonden maken, je nog steeds moet werken aan dagelijkse training en socialisatie om hen te helpen goede huismaatjes te worden.

Als je je afvraagt wat voor soort hondenrassen een goede keuze zijn voor gezinshonden met kinderen, en je wilt een hond selecteren die: goed met je kinderen kan omgaan, met ze kan spelen, goedaardig zijn of racen door de tuin, lees dan verder voor onze top tien suggesties, in willekeurige volgorde!

Dier

Labrador retriever, grote gezinshonden

Labrodor Retriever grote gezinshond
Labrador Retriever

De Labrador retriever is een uitstekende allround hond, die net zo goed geschikt is voor werkrollen of het huiselijke leven! De Labrador, extravert, levendig en knap, is een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Dit dankzij hun leuke karakter en vriendelijke temperament. Ze hebben echter ook veel beweging nodig en zijn daarom het meest geschikt voor actieve gezinnen die graag uitgaan en dingen doen waar de Labrador graag bij betrokken is.

Golden retriever, grote gezinshonden

Golden retriever grote gezinshond
Golden retriever

De golden retriever is een groot, extravert en zeer knap hondenras dat houdt van het gezelschap van mensen. Van de jongste kinderen tot de oudste! Ze zijn erg aardig en houden ervan betrokken te zijn bij kinderspellen. Maar ze hebben ook de neiging om erg te verharen, waardoor het opruimen achter hen een voortdurende taak kan zijn!

Als je je kinderen echter kunt aanmoedigen om mee te helpen bij het verzorgen van je hond, door hen te leren hoe ze je vriend moeten poetsen en verzorgen, kan dit een win-win situatie zijn voor alle betrokkenen!

Cocker-spaniël, kleine gezinshonden

Cocker spaniël
Cocker-spaniël

De cocker-spaniël is een uitstekend middelgroot hondenras dat vermakelijk is, houdt van spelen en een sterke band met vriendelijke kinderen zal hebben. Hoewel ze een redelijke hoeveelheid beweging nodig hebben, zijn ze in dat opzicht niet zo veeleisend. Daarom passen ze dus goed in een huiselijke levensstijl.

Hongaarse Vizsla, middelgrote gezinshonden

Hongaarse Vizsla
Hongaarse Vizsla

De Hongaarse Vizsla is een ras dat de afgelopen tien jaar in Groot-Brittannië pas echt van de grond is gekomen, maar het ras verzamelt snel een toegewijde aanhang van enthousiasten! De Vizsla is een middelgrote hond, met een zeer zachtaardig, vriendelijk karakter en veel energie voor spelen en wandelen!

Een knappe, onderscheidend ogende hond die een plezier is om te trainen en te hanteren, de Vizsla is een geweldige keuze om oudere kinderen kennis te laten maken met hondentraining en algemene verzorging

Springer spaniël, middelgrote gezinshonden

Springer spaniël beste gezinshond
Springer spaniël

Het springer spaniël is iets groter en levendiger dan het cocker-spaniël, maar deelt veel van dezelfde eigenschappen als het gaat om temperament en tolerantie met kinderen! Als uw gezin een actieve levensstijl heeft en veel tijd buitenshuis doorbrengt, is het springer spaniël misschien de perfecte keuze voor u.

Staffordshire bullterriër, middelgrote gezinshonden

Staffordshire bullterriër
Staffordshire bullterriër

De Staffordshire bullterriër heeft veel aan te bevelen als een gezinshond. Dit omdat ze middelgroot zijn met korte haren, die niet veel verzorging nodig hebben. Evenals vriendelijke, rustige temperamenten en een echte zwak voor kinderen! De Staffy is een geweldige allround familiehond, die de neiging heeft om een sterke band met kinderen te hebben en zeer tolerant te zijn voor nieuwkomers.

Rottweiler, grote gezinshonden

beste gezinshond
Rottweiler

De grote, forse Rottweiler is een heel kalm, relaxed ras dat liever rondwandelt en langzame, interessante wandelingen maakt, inplaats van rond te racen! Ze zijn vriendelijk, kalm en beschermend rond hun families, en ook erg lief.

De West Highland White Terriër, kleine gezinshonden

West Highland White Terriër kleine gezinshond
West Highland White Terriër

De West Highland White Terriër of “Westie” is een klein hondenras uit de terriër-groepering. Dat vriendelijk, liefdevol en zachtaardig is en een geweldige keuze maakt voor gezinnen van alle soorten met kinderen. Van zeer jong tot tieners. Als je op zoek bent naar een kleiner ras dat goed past bij je gezin, is dit misschien de perfecte keuze voor jullie!

Teckel, kleine gezinshonden

Teckel kleine gezinshond
Teckel

Een ander klein hondenras dat vriendelijk, liefdevol en tolerant is, is de kleine teckel. Of worsthond, zoals ze soms bekend staan! Teckels kunnen in langharige of kortharige varianten zijn en zijn een andere leuke keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een kleiner hondenras dat goed past in een druk gezinshuis en goed kan opschieten met kinderen.

Bastaard, middelgrote gezinshonden

Gezinshond
Bastaard

Ten slotte mag je de bastaard of straathond niet over het hoofd zien. Een gemengd ras hond die in vrijwel elke kleur, grootte en vorm kan komen! Er is veel te zeggen voor een gemengd ras hond als het gaat om hybride kracht, een goede gezondheid, en het krijgen van alle beste eigenschappen van verschillende rassen allemaal in één hond!

Omdat je echter geen specifieke raskenmerken kunt toewijzen aan een gemengd rashond, moet je elke hond op zijn eigen verdiensten beoordelen bij het maken van uw keuze. Maar dit is hoe je het hondenbezit in het algemeen, zoals natuurlijk, elke hond moet benaderen . Elke hond heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid en eigenschappen, ongeacht het ras!

Dier5 hulpvragen bij het kopen van een hond

Ontmoet altijd de hond en stel de fokker of medewerker van het asiel een paar vragen voordat je de belangrijke beslissing neemt.

  1. Is de hond veilig voor alle leden van het gezin? Sommige honden zijn heel blij om met iedereen in het gezin te socialiseren, terwijl sommige de voorkeur geven aan alleen volwassenen of één geslacht.
  2. Wat voor soort energieniveau is de hond? Misschien wil je een hond die jou en de familie vergezelt tijdens lange wandelingen, of een die meestal in uw armen kan worden gedragen.
  3. Welke voortdurende zorg heeft de hond nodig? Is het een langharige hond die regelmatig moet worden verzorgd, of een senior die mogelijk vaker veterinaire bezoeken nodig heeft?
  4. Naar welke leeftijd bent u op zoek? Wil je liever een puppy die veel training nodig heeft, maar waarschijnlijk goed zal omgaan met het hele gezin. Of wil je een volwassen hond die zindelijk is, maar misschien verlegener is wanneer vrienden op bezoek komen?
  5. Zal deze hond kunnen opschieten met andere huisdieren? Als je andere huisdieren thuis hebt, wil je een hond kiezen die van andere dieren houdt en ervoor zorgen dat uw dieren van de nieuwe hond houden.

Vond je deze top 10 leuk? Bekijk dan ook onze top 25 schattige honden

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer