Huisdiernieuws ...
Home Blog Veilig de regen trotseren met je hond

Veilig de regen trotseren met je hond

door Jarno de Vries

Wanneer je een hond hebt, ontkom je er niet aan om deze ook eens tijdens een regenachtige dag te moeten uitlaten. Gelukkig zijn er meestal genoeg momenten op een dag om tussen de buien door met je hond te kunnen wandelen, maar dit is niet altijd het geval. Om ervoor te zorgen dat je dan veilig naar buiten kunt met je hond, zijn er een aantal zaken van belang. Dit geldt niet alleen tegen de regen, maar ook als het gaat om veiligheid hebben we een aantal handige tips. Helemaal wanneer je langs de grote straat loopt, zul je merken dat het zicht een stuk minder is en ook automobilisten je dus minder goed kunnen zien. Dus wil jij veilig met je trouwe viervoeter kunnen wandelen, ook wanneer het regent? Lees dan onze tips.

Draag een goede regenjas

Op het moment dat je je hond uitlaat in de regen, is het belangrijk om jezelf en je harige vriend te beschermen tegen de regen of sneeuw. Draag zelf een regenjas en eventueel paraplu en zorg ook voor een regenjasje voor je hond. Belangrijk is wel dat je voor zowel jezelf als je hond investeert in een goede regenjas, zodat jullie beiden zo goed mogelijk droog weten te blijven. Koop voor jezelf een regenjas ilse jacobsen waterdicht en zorg voor je hond ook voor een passende regenjas. Om er zeker van te zijn dat deze goed zit, is het aan te raden met je hond naar de dierenwinkel te gaan, zodat jullie deze daar direct kunnen passen. Om er helemaal zeker van te zijn dat jullie droog blijven, is een paraplu ook geen overbodige luxe.

Zorg dat jullie goed zichtbaar zijn

Voor degene die regelmatig in de auto zit, is het vast weleens opgevallen hoe slecht je zicht kan zijn tijdens een flinke regenbui. Dit geldt niet alleen voor fietsers, maar ook voor mensen met een hond. Zorg er daarom dus ook voor dat niet alleen jij, maar ook je hond goed zichtbaar is. Koop online een regenjas die reflecteert, zodat je bij tegenlicht direct zichtbaar bent en laat je hond een lichtgevende halsband dragen en kies voor een reflecterende riem. Zo zijn jullie beiden goed zichtbaar en is de kans op ongelukken een stuk kleiner. Helemaal wanneer je vaak achteraf loopt, is het extra belangrijk om goed zichtbaar te zijn.

Droog jezelf en de hond af

Wil je hond nu geen regenjas dragen, dan is de kans groot dat je hond na het wandelen zeiknat is. Om ervoor te zorgen dat de vacht van je hond mooi blijft en deze niet gaat stinken, is het belangrijk je hond goed droog te maken. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat de huid onder de vacht gaat irriteren en je hond gaat ruiken. Nu snappen we echt wel dat het lastig is je hond helemaal droog te krijgen met een handdoek, maar probeer het wel zo goed mogelijk. Mocht je hond dan alsnog gaan stinken, doe hem dan even lekker in bad. Door deze handige tips te volgen, is het een stuk minder erg om met je hond in de regen te moeten wandelen.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer