Huisdiernieuws ...
Home Blog Waar moet puppyvoer allemaal aan voldoen?

Waar moet puppyvoer allemaal aan voldoen?

door Jarno de Vries

Als je net een nieuwe puppy hebt dan wil je natuurlijk wel dat je puppy goed voer binnen krijgt zodat hij groot en sterk kan opgroeien. Bij het kiezen van puppyvoer is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende dingen. Hieronder bespreken we punten waaraan een goede kwaliteit puppyvoer allemaal moet voldoen.

Eiwitten
Als de puppy jong is, dan is het belangrijk dat hij voldoende eiwitten binnen krijgt om goed te kunnen groeien. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat de spieren goed ondersteund kunnen worden. Ook helpen eiwitten bij de opbouw van weefsels en organen. Producten waar veel eiwitten in zitten zijn bijvoorbeeld vlees, gevogelte, vis of eieren.

Vetzuren
Ook zijn vetzuren ontzettend belangrijk voor de groei van je puppy. In goed puppyvoer zitten omega-3 en omega-6 vetzuren. Een voorbeeld van zo’n vetzuur is DHA. Deze vetzuren zorgen er namelijk voor dat de hersenen en het zenuwstelsel goed kunnen worden ontwikkeld. Ook helpen vetzuren bij de cognitieve ontwikkeling en het gezichtsvermogen.

Calcium en fosfor
Verder is het essentieel dat een puppy genoeg calcium en fosfor binnen krijgt. Vooral calcium zorgt er namelijk voor dat de botten van je hondje goed sterk worden, maar naast de botten helpt het ook bij het krijgen van goede en sterke tanden. Als je puppy niet voldoende van deze mineralen binnenkrijgt, dan kunnen er groeiproblemen ontstaan.

Voedingsvezels
Als laatste is het niet onbelangrijk om je puppy genoeg voedingsvezels te geven. Deze vezels zijn namelijk erg belangrijk voor de spijsvertering. Wanneer alles goed kan verteren, zal de stoelgang ook een stuk makkelijker gaan. Bij een goede spijsvertering is een gezonde darmflora namelijk van belang.

Hierboven hebben we verschillende voedingsstoffen benoemd die in puppyvoer moet zitten om bij te dragen aan de gezonde groei van je puppy. Zo heeft je puppy voldoende eiwitten nodig voor de opbouw van zijn weefsels en organen. Ook vetzuren zijn van belang voor de cognitieve ontwikkeling en het gezichtsvermogen. Verder heeft je hondje nog calcium en fosfor nodig voor sterke tanden en botten. Als laatste heb je nog voedingsvezels, deze zijn belangrijk voor de spijsvertering en zorgen er voor dat je hondje een gezonde stoelgang kan hebben. Het is natuurlijk belangrijk dat je kijkt naar welk type ras je hebt en wat de specifieke benodigdheden van die soort zijn, dit kan namelijk per ras verschillen. Vraag voor advies in de dierenwinkel of bij de dierenarts.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer