Huisdiernieuws ...
Home Blog Heb jij al een verzekering voor je huisdier afgesloten?

Heb jij al een verzekering voor je huisdier afgesloten?

door Jarno de Vries

Het kan onmogelijk aan je voorbij gegaan zijn: het leven is in 2023 aanzienlijk duurder geworden. De vooruitzichten voor 2024 zijn nog onzeker, maar het ziet er niet naar uit dat de prijzen voor energie, brandstof of de boodschappen weer zullen dalen. Dat betekent dat je even naar je huishoudboekje moet kijken om te zien of je iets kunt doen om geld te besparen. Heb je een huisdier? Dan is het interessant om eens te kijken of je je huisdier verzekeren kunt. Je trouwe viervoeter zorgt namelijk niet alleen voor een hoop plezier, maar kan ook grote, onverwachte kostenposten met zich meebrengen wanneer hij ziek wordt. Met een goede verzekering voor je huisdier kun je zorgkosten vergoed krijgen, zodat je niet hoeft te besluiten om je dier maar geen zorg te geven, omdat jij het niet kunt betalen.

Is een verzekering voor een huisdier echt nodig?

Voor veel mensen is hun huisdier alles voor hen. Zij moeten er bijvoorbeeld niet aan denken dat hun hond iets overkomt, maar ze kunnen dit ook niet voorkomen. Wordt de hond ineens ziek, dan is het belangrijk dat hij de zorg krijgt die hij nodig heeft. Het kan gebeuren dat baasjes nu voor een dilemma komen te staan: de dierenarts moet worden ingeschakeld, maar wie gaat de rekening betalen? De kosten van een behandeling kunnen snel oplopen en niet iedereen heeft dit geld achter de hand. Dit is waarom je een verzekering voor je huisdier kunt afsluiten. Neem je bijvoorbeeld een hondenverzekering Univé, dan betaal je iedere maand een laag bedrag en in ruil daarvoor neemt je verzekeraar maar liefst tachtig procent van de kosten die je bij de dierenarts maakt, voor zijn rekening. Hierdoor kun jij je hond de medische zorg geven die het nodig heeft om hopelijk snel weer de oude te worden.

Vergoedt je verzekering alle kosten die de dierenarts maakt?

Als je een verzekering voor je huisdier afsluit, kun je aangeven tot welk bedrag je je dier wilt laten verzekeren. Je verzekeraar betaalt dan tachtig procent van de kosten die je bij de dierenarts maakt. Let wel, niet alle behandelingen vallen onder de dekking van je polis. Preventieve zorg, waaronder bijvoorbeeld vaccins, sterilisatie of castratie, vallen niet onder de polis. De kosten voor deze behandelingen moet je zelf betalen. Grote, noodzakelijke behandelingen worden uiteraard wel betaald. Heeft je hond dus een operatie nodig, dan kun je de factuur van deze ingreep declareren bij je verzekeraar. Je hoeft dus nooit meer bang te zijn dat je moet afwegen wat belangrijker is: je financiële status of de gezondheid van je dier.


Je verzekering geheel afstemmen op jouw behoeften

Een goede verzekering is er een die helemaal is toegespitst op jouw situatie. Heeft je dier hulp bij het bewegen nodig omdat hij een operatie heeft ondergaan? Dan kun je een bewegingspakket aan je polis toevoegen. Hiermee kun je je dier de zorg geven die hij nodig heeft om weer in topconditie te raken en te blijven. Maak jij je zorgen over het gebit van je dier? Dan kun je ook hier een aparte polis voor toevoegen. Hiermee kun je het gebit van je dier goed onderhouden, wat ook bij zal dragen aan de algehele gezondheid van je dier. Kijk even op de site van je verzekeraar om te zien welke overige opties er zijn en sluit dan je verzekering vandaag nog af. Het is met een paar muisklikken geregeld. Veel succes!

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer