Huisdiernieuws ...
Home Blog Instagram bekende huisdieren: botoxx_the_sharpei

Instagram bekende huisdieren: botoxx_the_sharpei

door Jarno de Vries
instagram account huisdier

Onze tweede blog over bekende Instagram huisdieren, met deze keer @botoxx_the_sharpei. Bedankt Angela voor het insturen van dit leuke artikel!

Hallo beste lezer,

Ik ben Botox, een bijna 4 jaar oude Shar-Pei teef en woon onder de rook van Rotterdam.

Oorspronkelijk kom ik uit Oekraïne maar ik ben al vroeg verhuisd naar België alwaar ik Nederlands heb gestudeerd. Inmiddels woon ik al een half jaar gelukkig met mijn nieuwe  gezin in Nederland.

Ik ben een logge lieve goedzak met heel veel rimpels maar voel me nog jong. Rimpels horen nu eenmaal bij ons ras. Ik ben niet eenkennig maar kijk wel altijd de kat uit de boom en beslis zelf of ik iemand wel of niet mag en zal dit ook laten merken. 

botoxx the sharpei

De Shar-Pei, ik dus, is een Chinese jacht- en waakhond die reeds eeuwen bestaat. De stad Dialak in de provincie Kwun Tung is waarschijnlijk de plaats van oorsprong. De Shar-Pei werd gebruikt voor bewaking van het erf en de jacht op wilde varkens. Vanaf 1947 dreigde het ras door hongersnood en door invoering van extreem hoge hondenbelasting bijna uit te sterven. In 1973 werd door de Hongkong Chinees Matgo Law een reddingsactie voor dit ras opgestart door vanuit Hongkong de Shar-Pei te verschepen naar andere delen van de wereld. In 1979 konden we dit bijzondere ras voor het eerst in Europa begroeten. Ik denk dat ik zo dus in de Oekraine beland ben al spreek ik geen Chinees. Ik lust het echter wel.

De aanhankelijkheid voor mijn “gezin”, mijn opmerkelijke intelligentie en kindvriendelijkheid maken mij tot een bijzonder fijne huishond al zeg ik het zelf en ben daar door mijn baasje ook op geselecteerd waarschijnlijk. Het was dat of door mijn hoog aaibaarheidsgehalte vanwege de vele kreukels haha. Ik ben zeker geen alledaagse hond, maar wel een leuke, een lieve en eigenlijk best wel een bijzondere, als ik dat zo bescheiden over mijzelf mag zeggen.

botoxx the sharpei

Last hebben ze absoluut niet van me want ik hang snurk en lig graag op een hoekje van de bank. Ik rust echter wel altijd met één oor omhoog want als er iets eetbaars valt ben ik er als eerste bij. Mijn gezinnetje is denk ik ook wel blij met mij want ik krijg goed vers vleesvoer, diverse extra’s, aandacht en ze hebben zelfs een instagram voor me aangemaakt. Ondanks mijn kreukels sta ik er goed op. Dus als jullie nog meer van me willen weten of zien ben ik daar te vinden onder de naam botoxx_the_sharpei

Poot: Botox

Klik hieronder op ‘profiel bekijken’ om direct naar het profiel te gaan en deze te volgen!

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer