Huisdiernieuws ...
Home Blog ‘Coronaproof’ met je hond op vakantie

‘Coronaproof’ met je hond op vakantie

door Jarno de Vries

Eindelijk naar lange tijd mogen we weer op vakantie. Normaal kijken we daar vaak ver van te voren naar uit en maken we plannen. We zoeken informatie over waar we heen willen en wat leuk is om heen te gaan met je hond. Dit jaar is alles anders. Door het coronavirus gaan velen helemaal niet weg of blijven in eigen land. Door de versoepeling van de maatregelen, onder andere het openstellen van grenzen, kunnen we weer iets meer ondernemen. Ook wat verder van huis. ‘Coronaproof’ op vakantie is het uitgangspunt en als de hond ook meegaat, zijn er meerdere dingen goed om vooraf te weten.

Hond op vakantie

Hoe ga je ‘coronaproof’ op vakantie

Welke bestemming je ook kiest, blijf voorzichtig! Houd rekening met de regels die onderweg en op je bestemming gelden. Voor alle Europese landen geldt afstand houden en grote groepen vermijden. Op dit moment is reizen met je eigen auto en gezin het veiligst. Hiermee voorkom je direct contact met andere mensen, hanteer je de 1,5 meter afstand en kun je ook overal jouw hond mee naartoe nemen.

Een leuk optie is om per camper te reizen. Als je gaat kamperen, let dan op de huidige capaciteit van de camping. Door het coronavirus is die beperkter dan normaal het geval is. Op de website van ACSI vind je de maatregelen die gelden voor Europese kampeervakanties. Wil je gebruik maken van een kleinschalige accommodatie of een vakantiehuis? Bekijk dan de mogelijkheden van bijvoorbeeld Belvilla. Honden zijn hier ook vaak toegestaan. Voor het reizen in Europa vind je alle informatie op de website van de ANWB.

Hond op vakantie

De regels voor honden

Wanneer je je hond meeneemt op vakantie, houd dan rekening met het volgende:

  • In sommige landen mag een hond jonger dan 3 maanden niet ingevoerd worden. Kijk voor meer informatie over invoereisen per land op de website van LICG.
  • Binnen Europa moet je hond gechipt zijn, een hondenpaspoort hebben en ingeënt zijn tegen rabiës (hondsdolheid).
  • In veel Europese landen is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht.

Met een aansprakelijkheidsverzekering zijn medische kosten gedekt. In het buitenland kunnen de kosten hiervoor aardig oplopen. Ook eventuele schade die jouw hond aanricht, wordt door deze verzekering gedekt. Lees goed de verzekeringsvoorwaarden vóórdat je deze afsluit.

hond in de auto

Een laatste aandachtspunt is vooraf te controleren of honden welkom zijn op je vakantiebestemming. Op de meeste campings zijn honden toegestaan, maar in hotels en vakantiewoningen niet altijd.

Reis verstandig

Gezondheid is een groot goed. Ga wijs op reis. Dat geldt ook voor jouw hond. De verspreiding van het coronavirus COVID-19 geldt nog steeds van mens naar mens. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat honden het overbrengen op mensen.

Een hele fijne vakantie!

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer