Huisdiernieuws ...
Home Blog De leukste vakanties samen met je huisdier

De leukste vakanties samen met je huisdier

door Jarno de Vries

Als dierenliefhebber is er niets zo fijn als de mei vakantie 2023 vieren met je trouwe viervoeter. Het is een trend die de laatste jaren steeds populairder is geworden, en terecht! Samen met je huisdier op vakantie gaan is niet alleen gezellig, het heeft ook vele voordelen voor zowel jou als je huisdier. In dit artikel zullen we de leukste vakanties samen met je huisdier bespreken, inclusief handige tips om de vakantie te laten slagen!

Op vakantie met de camper

Een van de populairste manieren om met je huisdier op vakantie te gaan tijdens de voorjaarsvakantie 2023 is met de camper. Dit geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, en je hoeft geen rekening te houden met beperkingen van een hotel of andere accommodaties waar geen huisdieren zijn toegestaan. Er zijn zelfs speciale campings waar huisdieren meer dan welkom zijn. Denk bijvoorbeeld aan camping de Lakens in Bloemendaal, waar je hond vrij mag rondlopen en zelfs kan zwemmen in de zee. Het is wel belangrijk om je huisdier goed voor te bereiden op deze reis. Zorg dat je genoeg voer, water en speeltjes meeneemt. 

Op avontuur in de bergen

Als je van avontuur houdt, dan is een vakantie in de bergen perfect. Je kunt samen lange wandelingen maken en genieten van de prachtige uitzichten. In de bergen zijn er verschillende accommodaties waar huisdieren welkom zijn. Zo kun je bijvoorbeeld verblijven in een knusse berghut of een gezellig chalet. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de fysieke conditie van je huisdier. Sommige honden zijn niet gewend aan hoogtes en lange wandelingen, dus bouw het rustig op. Daarnaast is het handig om een hondenrugzak of -draagzak mee te nemen, zodat je je huisdier kunt dragen als het moe is.

Ontspannen aan het strand

Als je op zoek bent naar ontspanning, dan kun je natuurlijk lekker ontspannen aan het strand. Er zijn verschillende stranden waar huisdieren welkom zijn, zoals het strand van Scheveningen en het strand van Noordwijk. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de veiligheid van je huisdier. Zorg dat je altijd een oogje in het zeil houdt, vooral als je huisdier graag het water ingaat. Daarnaast is het handig om een parasol of zonnescherm mee te nemen, zodat je altijd een plek hebt om af te koelen.

Tips voor een geslaagde vakantie

Of je nu op vakantie gaat met de camper, de bergen in trekt of lekker aan het strand gaat liggen, er zijn een aantal handige tips die je vakantie met je huisdier tot een succes maken. Zo is het belangrijk om je huisdier goed voor te bereiden op de vakantie. Neem bijvoorbeeld een vertrouwd kussen of deken mee, zodat je huisdier zich thuis voelt op de nieuwe locatie. Daarnaast is het handig om te zorgen voor voldoende voer, water en medicijnen, mocht je huisdier die nodig hebben.. Met deze tips in gedachten kun je samen met je trouwe viervoeter genieten van een welverdiende vakantie. Waar ga jij naartoe?

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer