Home Blog Hond kopen bij broodfokker

Hond kopen bij broodfokker

door Jarno de Vries

De honger naar puppy’s is in deze coronatijd zo groot dat veel mensen niet willen wachten tot een erkende fokker een nest heeft, maar een hondje kopen bij een broodfokker via Marktplaats. Maar vaak zitten illegale fokkers in het buitenland daar achter, en blijken de hondjes ongezond te zijn.

hond broodfokker

Hond kopen tijdens corona

Omdat veel mensen door de coronacrisis nu langdurig thuis zitten, nemen ze een hond. Vaak kopen mensen een hond aan bij een zogenaamde broodfokker. Maar opvallend veel nieuwe hondeneigenaren hebben vorig jaar een verzekering proberen af te sluiten, terwijl hun pup al ziek was, zegt dierverzekeraar Petplan. Dat gebeurde vooral vanaf de zomer.

In 2020 zijn er bij dierverzekeraar Petplan 2,5 keer meer zieke pups afgewezen dan in 2019.

Hond kopen bij broodfokker op marktplaats

Wat opvalt is dat één op de vijf nieuwe hondenbezitters via een enquête van dierverzekeraar Petplan heeft aangegeven hun pup via Marktplaats te hebben gekocht. Rasverenigingen hebben wachtlijsten van één of twee jaar. De vraag naar pups stijgt nog steeds, maar je kunt niet ineens meer pups creëren. Daar moet je teefjes voor hebben.

Om aan die grote vraag te kunnen voldoen, worden veel pups geïmporteerd. Ze komen vaak van puppyfarms uit Oost-Europese landen. 

broodfokkers honden België

Importeren mag, maar er zijn ook malafide hondenfokkers of broodfokkers die pups onder valse voorwendselen via Marktplaats verkopen. Pups worden jonger verkocht dan ze daadwerkelijk zijn, inentingen zijn vervalst en ze zijn vaak niet gechipt en geregistreerd.

Kijk hier welke hond het beste bij je past.

Waar moet je opletten als je een pup aanschaft

broodfok hond adopteren

Om niet het risico te lopen op een zieke pup is het verstandig op de volgende dingen te letten: je pup is ouder dan zeven weken, heeft een chip, is geregistreerd en heeft een paspoort. Check ook of de pup is ontwormd en ingeënt. Voor meer informatie kijk dan op de site van de NVWA.

close

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer