Huisdiernieuws ...
Home Blog Hondenmensen en kattenmens

Hondenmensen en kattenmens

door Jarno de Vries
kattenmens

Er zijn twee type mensen: hondenmensen en kattenmens. En deze twee typen voeren graag een strijd wie superieur is aan de ander. Op de één of andere manier lijken we te denken dat het zijn van een kattenmens al dan niet hondenmensen iets zegt over ons. Zou dit echt veel verklappen over mijn persoonlijkheid?

Wil je een hondenmens of kattenmens test doen, deze kun je hier vinden.

Hondenmensen en kattenmens kenmerken

Nou, eigenlijk wel. Uit onderzoek van de Carrol Universiteit uit Wisconsin is namelijk gebleken dat kattenmensen in het algemeen introvert en gevoelig zijn, terwijl hondenmensen zichzelf eerder als levendig en actief omschrijven. Hondenmensen zijn ook eerder dan kattenmensen geneigd om regels op te volgen.

hondenmensen

Het is vrij logisch dat actieve mensen van honden houden,” licht onderzoeker Denis Guastello toe. “Ze gaan en moeten ermee op pad, naar buiten, lopen, mensen ontmoeten met hun hond. Terwijl je als kattenliefhebber misschien eerder thuis op de bank een goed boek leest met een kat op schoot die niet naar buiten hoeft. Dit komt dus overeen met wat het dier nodig heeft en wil.”

Typisch kattenmens

Verder is uit het onderzoek gebleken dat kattenmensen vaker op zichzelf zijn en hondenmensen zich juist goed gedijen in groepen. Gezien katten zelf ook onafhankelijker dan honden, zou je als kattenmens jezelf hiermee dus beter mee kunnen identificeren. We lijken dus te kiezen voor een huisdier die op ons lijkt. Kleine kanttekening: kattenmensen zijn in het algemeen wel meer neurotisch dan hondenmensen.

Voor meer informatie welke hond bij jou past, klik op deze link.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer