Huisdiernieuws ...
Home Blog Instagram bekende huisdieren: @australian_labradoodle_lizzy

Instagram bekende huisdieren: @australian_labradoodle_lizzy

door Jarno de Vries

Hallo lezers,

Wat super leuk dat wij ons verhaal met jullie mogen delen!

Dit is Lizzy, een miniatuur Australian Labradoodle van net 1,5 jaar oud (geboren op 3 november 2018).

Al een tijdje hadden mijn man en ik het over een hond toevoegen aan ons gezin. Alle voors en tegens werden uitvoerig besproken maar dit zorgde steeds voor uitstel. Over het ras waren wij in ieder geval wel uit! Pas toen mijn vader mij attendeerde op het feit dat er ook kleine Australian Labradoodles bestaan ging het balletje echt rollen. Na een flinke zoektocht kwamen we bij Mischa’s Doodles in Wamel terecht. Een spannende tijd brak aan en na een eerste afwijzing was het de tweede keer raak!

Een pracht nestje met maar liefst 7 teefjes en 1 reutje. De fokker keek samen met ons mee welke pup het beste aansloot bij ons gezin. Onze beide zoons hebben autisme en zijn enorm verschillend dus daar moest wel een pup met een flexibel en lief karakter aan gekoppeld worden. Eigenlijk is het geen doen om een pup uit zo’n nest te kiezen maar toen we onze voorkeur hadden opgegeven waren we blij verrast dat Lizzy (onze 1e keuze) aan ons toegewezen werd. De meest gevoelige pup uit het nest kregen we te horen van de fokker.  

En dat is ze! Lizzy is een rustige, sociale en lieve knuffelkont. Ze voelt alles feilloos aan en is een echt gezelligheidsdier. Eigenlijk kloppen alle verhalen over dit ras, een echte gezinshond met een sociaal karakter. Wij hebben Lizzy al vroeg geleerd om los te lopen, gelukkig kan dat vrijwel overal in de buurt waar wij wonen. Naar andere honden is Lizzy onderdanig en kijkt ze graag de kat uit de boom. Dit vinden wij alleen maar fijn want hierdoor blijft ze altijd in onze buurt. Tenzij ze een voor haar bekende hond ziet, dan kan ze nog wel eens heerlijk puberen en bananen in haar oren hebben.

Lizzy heeft ons veel rust en regelmaat gebracht, iets wat ontzettend belangrijk is bij ons thuis. De gezelligheid, leuke uitjes/wandelingen en trainingen zorgen voor een sterke band tussen Lizzy en ons gezin. Ik sta elke keer weer versteld van de leergierigheid en intelligentie van zo’n beestje. Inmiddels zijn Lizzy en ik gestart met een Fungility cursus waarin we veel samen moeten werken, echt geweldig om te doen!  

Mijn hobby is fotograferen dus dat Lizzy gelijk een eigen Instagram account zou krijgen was duidelijk. Een leuk platform om de mooiste, leukste en grappigste foto’s te delen. Lizzy is een fotogenieke hond en gaat vaak al klaar zitten om gefotografeerd te worden. Hier profiteer ik natuurlijk graag van en probeer ik elke dag een foto te plaatsen voor haar volgers.

Wie weet zien we elkaar op Instagram!

Klik hieronder op ‘profiel bekijken’ om naar Lizzy’s profiel te gaan:

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer