Huisdiernieuws ...
Home Blog Instagram bekende huisdieren: @diane_sterre_tara

Instagram bekende huisdieren: @diane_sterre_tara

door Jarno de Vries

Of ik een stukje wilde schrijven over mijn 2 honden, natuurlijk wil ik dat proberen .
Mijn liefde voor honden is er altijd al geweest. Ik kan mij niet herinneren dat er als kind zijnde (lang geleden dus)geen hond in huis was, of 2 en nog andere dieren.
Na het overlijden van ons hondje besloten we om geen hond meer te nemen. Dit heeft totaal 3 maanden geduurd waarvan 2 maanden opzoek op internet wat er echt goed matcht bij ons. 
Ze moest niet te klein zijn en ze moest haar hebben. Ik ben dol op honden met half lang of lang piek, maar zeker niet kaal of korte haren.


Een schapendoes kwam ik op uit, in Brabant (waar wij wonen) niet echt een dagelijks geziene hond. Dus langs een fokker en ja, meteen verliefd. Er kwamen wel 6 honden op of bij me zitten.Dan is het wachten. Op 26 september 2015 werd Sterre geboren. Na 6 weken wisten wij dat Sterre bij ons kwam wonen en op 20 november 2015 was het dan zover. Wat was ik blij en nog! 2 jaar later is Tara erbij gekomen, de clown van het stel! Wat een drukke, bezige, spelende, racende honden in huis en buiten, I love it.
Schapendoezen houden van veel beweging, zijn erg slim en ook erg eigenwijs, de vacht vraagt om verzorging. We moeten nog steeds lachen als ze zeggen dat ze een zelfreinigende vacht hebben, dat is veel geduld hebben.
We zijn vaak te vinden op de Heide of de Drunense Duinen. In de vakanties en lange weekenden trekken wij erop uit met de caravan. Wij zoeken eerst eigenlijk waar we denken dat het leuk is voor Sterre en Tara. Bos en of water en ook modderpoelen houden ze ook van, ikzelf een stuk minder. Ze vinden het super gezellig met kindjes te spelen en geaaid te worden.


Met Sterre ging ik wekelijks 1 à 2 keer naar de training van agility en met Tara wekelijks 1 keer. Wat hebben we vaak kunnen lachen met haar gekke stunten! In april 2019 ben ik met Sterre Hoopers gaan doen, als je op mijn insta kijkt is er een filmpje ergens . Met Tara obidience want die oren konden wel wat gebruiken en wat deed ze dat super! Ze wilde wel altijd de A schutting om even wat af te koelen voordat ze wilde luisteren. Door de corona lag het een tijdje stil, privéles dat mocht wel. Sterre genoot weer van Hoopers en ik ook. Tara haar training was even op nul, jammer want ze had het echt nodig. Toen dacht ik, misschien is Hoopers ook wat voor Tara en ja hoor, ze vind het geweldig. Na 3 lessen zien we nu al dat ze er zo goed in is, ze pikt alles heel snel op, nooit verwacht van ons clowntje!
Je mag ons volgen op Instagram: diane_sterre_tara ik volg nogal snel terug.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer