Huisdiernieuws ...
Home Blog Instagram bekende huisdieren: thewonderfuljourneyofjack

Instagram bekende huisdieren: thewonderfuljourneyofjack

door Jarno de Vries

Dit is Jack. Ook wel “Jaaaaaack”, “LaatDatLos” of “StopDaarmee” genoemd

Jack is geboren op 14 juli ‘19, bijna een jaartje dus. Hij is een Australian Cattledog, ook wel gekend als ACD en Blue heeler. Je herkent Jack aan zijn “kruis-achtige” witte vlek op zijn voorhoofd,  en zijn zwarte “dot” in het midden van zijn grijs lichaam. Hij kwam eigenlijk als tweede hond naar ons gezin, daar onze vorige hond, Bo, last kreeg van haar ouderdom en de kwaaltjes die erbij hoorden. Wij wouden heel graag dat ze elkaar leerden kennen, en dat Bo, Jack al wat goede manieren bijleerde, en de slechte manieren juist afleerde.

Jammer genoeg, is Bo overleden enkele dagen voordat jack thuiskwam. Daardoor zijn de eerste weken heel moeizaam verlopen, door het immense verdriet en de pijn die achterbleef door het verlies. Stilaan ging het steeds beter, maar de echte klik kwam er niet. Ook de slechte manieren werden erger, die kregen we niet onder controle. Ik heb het dan over bijten, opspringen, alles kapot bijten, zich “baas” wanen over ons en in ons huis. Sinds kort krijgen we les en begeleiding van Sylvie, van White Socks Dog Training. Zij leert ons op de gepaste manier met problemen omgaan, en beter zijn lichaamstaal te lezen. 

Nochtans is Jack helemaal geen “slechte” hond, meer nog, hij heeft een ongelooflijk zachte inborst, er zit geen kwaad celletje in zijn gespierd lichaam. Ook houdt hij ervan om de aandacht rond zich te hebben, en poseert graag voor de lens. Zelfs met gekke pakjes aan ! Jack is altijd goed gezind en heeft steeds een smile op zijn snoetje. Dat snoetje zorgt ervoor dat vele mensen beslissen om ook een cattledog aan te schaffen. Door hun temperament zijn ze niet voor iedereen geschikt. Als er niet correct mee omgegaan wordt, zullen ze meestal eindigen in het asiel (of erger). Wat heel jammer is, want met de juiste begeleiding worden ze je allerbeste vriend. Ik en Jack hebben nog een lange weg te gaan, maar ik weiger op te geven. Want ondanks alles, heeft hij een hele grote plaats in mijn hart, en zal ik altijd alles doen wat ik kan om hem gelukkig te maken. Samen komen we er wel, daar ben ik van overtuigd

Bekijk en volg ons op Instagram door hieronder op ‘profiel bekijken’ te klikken:

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer