Huisdiernieuws ...
Home Blog Praten met een kinderstem tegen je hond

Praten met een kinderstem tegen je hond

door Jarno de Vries
kinderstem hond

Wie doet het niet: tegen je hond praten met een babystemmetje. Misschien verklaart jouw vriend/vriendin/broer/vader jou helemaal voor gek, maar dat ben je dus niet. Het werkt namelijk echt om met een kinderstem tegen je hond te praten. Ha! Als je met zo’n stem tegen ze praat, luisteren ze namelijk beter. Wie zei dat jij gek bent?!

Betere communicatie

Volgens The Huffington Post houden honden hun aandacht er langer bij en voeren ze eerder commando’s uit als de hond wordt aangesproken met een kinderstem. Dit is gebleken uit een onderzoek gedaan door onderzoekers van de Britse Universiteit van York. Zij kwamen erachter dat een hoge stem de communicatie tussen hond en mens versterkt. Maar dat wist jij natuurlijk allang 😉

Praten met een kinderstem tegen je hond

Eerder werd al aangetoond dat praten met een hoge stem de communicatie tussen volwassen en kinderen verbetert, maar dit geldt dus ook voor de communicatie met honden. Lekker mee doorgaan, dus! Voor meer informatie over hondentraining, kun je hier kijken.

Het totale onderzoek is hier te lezen: Animal Cognition.

Hondgerichte spraak’

kinderstem hond

Anders dan bij voorgaande experimenten, werd het onderzoek nu uitgevoerd met personen die zich in dezelfde ruimte bevonden als de honden. Eerder werd er gebruik gemaakt van luidsprekers met menselijke taal waarop de honden reageerden. De nieuwe opzet komt voor de viervoeters natuurlijker over en bij het experiment kwam naar boven dat de dieren veel meer aandacht voor de mensen hadden wanneer er in ‘hondgerichte’ spraak werd gecommuniceerd.

De onderzoekers voerden het spraakexperiment uit met dertig volwassen honden. Elk van hen kreeg de gelegenheid om te luisteren naar een persoon die een babystemmetje opzette. Hierbij werden zinnen gebruikt als ‘wat ben jij een brave hond!’ of ‘zullen we gaan wandelen?’. Een controlegroep zette geen gekke stem op en praatte met zijn normale stem tegen de hond over zaken die niet over hem gingen. Hierbij kun je denken aan zinnen als ‘Ik ben gisteravond naar de bioscoop geweest’.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer