Huisdiernieuws ...
Home Blog Instagram bekende huisdieren: puggiejameswalter

Instagram bekende huisdieren: puggiejameswalter

door Jarno de Vries

Alweer onze 3e blog over bekende instagram huisdieren, met vandaag @puggiejameswalter. Zoals altijd, bedankt voor de leuke inzending!

instagram bekende huisdieren
@Puggiejameswalter

Hoi daar!

Ik ben James, ook wel Bakkie Baklap, misschien wel de leukste (mops)hond uit Amersfoort. Ik woon daar samen met mijn papa, mama en poeszus Alberto. Bijna een jaar hebben mijn ouders op mij moeten wachten, maar het was elke minuut extra wachten waard. Ik kom uit Gouda, gefokt door Ernan van The Rocking Flatlands. Daar kwam ik ter wereld als Daddy Yar of the Rocking Flatlands, roepnaam James. Die naam hadden mijn ouders al jaren in gedachten voordat ze mij in huis namen. Ik lijk als twee druppels water op mijn hondenmama, waar mijn ouders meteen verliefd op werden zodra ze haar zagen. Een prachtige mops met heel veel ondeugd in haar lijfje.

Over de mopshond valt veel te zeggen, maar één van de omschrijvingen die echt op mij van toepassing is ‘Veel hond in een klein jasje’. Met slechts zo’n 7 kilo schoon aan de haak ben ik als mannetje klein van stuk, maar ik wil zelf vooral geloven dat ik minstens 70 kilo weeg.

instagram bekende huisdieren

Hoe dat precies tot uiting komt? Ik loop bijvoorbeeld heel stoer, met mijn borst vooruit. Ik duw mijn pap en mam uit elkaar om zelf het beste plekje op de bank of in het bed te hebben (ja, ik slaap elke nacht in bed – soms tussen m’n ouders in, en soms op hun hoofd). Andere honden (ook al wegen zij daadwerkelijk wel die 70 kilo) ga ik ook niet uit de weg. En ik sta vooral overal met mijn eigenwijze snuit vooraan en zorg ervoor dat iedereen me gezien en bewonderd heeft.

In het dagelijks leven ga ik met mama mee naar kantoor, en daar moeten de postbodes het soms ook ontgelden: luid blaffend ontvang ik ze en ik blijf net zo lang bezig totdat ze me een aai over mijn bol geven, want: geen aandacht, daar houd ik niet van.

Ik ben ook vaak bij oma, waar mijn hondentantes Guusje en Cato wonen. Ik ben dol op die oudere dames, maar ze hebben me ook onder de duim! Dus meestal lig ik lekker in een mandje te snurken en scharrel ik bij oma in de keuken in de hoop dat er wat lekkers op de grond valt.

Mijn lievelingssnacks zijn banaan en appel. Als er boodschappen gedaan zijn en er komt een tros bananen uit de tas, ben ik meteen van de partij. En collega’s van mama kunnen geen banaan of appeltje eten zonder deze met mij te delen. Van een collega – die sinds kort weg is, tot mijn grote verdriet – kreeg ik altijd om 16 uur appel. Soms wilde ze dit nog wel eens vergeten, maar dan zat ik om 16.01 naast haar om mijn appelsnackjes op te eisen.

puggiejameswalter

Nog wat adviezen en tips voor de toekomstige mopshondbezitter: we verharen enorm veel (vooral als je mops een dubbele vacht heeft zoals ik). Dat maakt mijn ouders helemaal niks uit, maar de volgende bank wordt er wel eentje zonder suède. En het bed is ook een slagveld van blonde haartjes. Maar goed, dat zijn mijn fibres of love of pug glitter en dat hoort er allemaal bij.


Daarnaast: zorg ervoor dat we niet te veel eten, want we worden erg snel dik en dat is niet bevorderlijk voor onze ademhaling. Ik ben wel dol op snackies en sta altijd met mijn platte neusje vooraan als er eten in het spel is, dus dat is soms best lastig. Ik wandel zeker 1,5 uur per dag en in het weekend gaan we vaak naar het bos of het strand. Dan lig ik ook meteen de rest van de middag en avond te snurken, lekker rustig!

Maar vooral: ik ben een hondje waar je verliefd op wordt en elke dag meer van gaat houden. Dat doen mijn mama en papa niet anders.

Meer van mij zien? Volg me dan op Instagram! Je vindt me onder @puggiejameswalter of klik hieronder op ‘profiel bekijken’ om direct naar mijn profiel te gaan.

View this post on Instagram

‘Hit it, mom’. ????

A post shared by James Walter Bacon (@puggiejameswalter) on

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer