Huisdiernieuws ...
Home Blog Top 10 agressieve honden

Top 10 agressieve honden

door Jarno de Vries

Al wordt er gezegd dat de hond de beste vriend van de mens is, toch is er veel variatie als we kijken naar het karakter van elk hondenras. Wat zijn nu de meest agressieve honden? En wat kun je er aan doen? Zo heb je hondenrassen die over het algemeen agressiever overkomen dan andere rassen, al moet er wel bij vertelt worden dat er altijd uitzonderingen zijn in elk ras. De 10 hondenrassen die (over het algemeen) het meest agressief overkomen, zijn hieronder terug te lezen. Voor vele zal het resultaat verassend zijn.

1. Jack Russel

agressieve honden

Misschien zijn er veel mensen die nooit hadden geraden dat de Jack Russel op nummer 1 van de agressieve honden staat. Maar wanneer je goed nadenkt is dit vrij logisch.

Jack russels kunnen heel erg goede huisdieren zijn, maar ze moeten zeker goed getraind zijn. Het is daarom sterk afgeraden voor mensen met heel weinig ervaring in het trainen van honden of mensen met weinig tijd om dit hondenras in huis te halen.

2. Chihuahua

Heel onschuldig lijkt de chihuahua. Ze kunnen ontzettend lief en aanhankelijk zijn, maar dat is niet altijd goed. Dit duidt meestal ook op heel beschermend overkomen en dus heel agressief tegenover andere leden van het gezin. Zeker gezinnen met kinderen moeten heel goed opletten voor dit ras. De chihuahua staat bekend als zijnde dat ze graag hun eigen wil doordrijven en dat sommige daarom heel moeilijk te trainen zijn. Toch is het zo dat vele gezinnen met kinderen goed samenleven met dit hondenras, mits deze honden goed zijn opgevoed.

3. Teckel

agressie bij honden martin gaus

Op nummer drie van de agressieve honden staat de teckel. De teckel is een zeer mooi hondenras en kan zo getraind worden dat ze heel erg lief zijn en heel aanhankelijk. De opvoeding van de teckel moet goed gebeuren en is tijdrovend. Over het algemeen komen er meer gevallen voor waarbij de teckel heel erg agressief is wegens een onervaren baasje of omdat ze te weinig tijd gekregen hebben voor een goede opvoeding.

4. Chowchow

Bij de chowchow is het belangrijk dat er van vroeg af aan al een correct signaal gegeven wordt (door het baasje) wanneer ze goede of foute dingen doen. Zo kan men de chowchow goed aftrainen, maar hou er zeker rekening mee dat ze heel achterdochtig kunnen worden en dat dit kan leiden in het aanvallen van andere mensen. De chowchow is ten sterkste afgeraden voor gezinnen met kinderen of onervaren baasjes.

agressieve hondenrassen

5. Amerikaanse Pitbull Terriër

Misschien verrassend dat ze ‘maar’ op de nummer vijf van agressieve honden staan, maar de pitbull is helemaal niet zo agressief als mensen denken. Wel is het zo dat er veel verhalen worden verteld van pitbulls die iemand aanvallen, maar bekijk het zo: De volgende vier hondenrassen in deze lijst zijn veel agressiever, maar wanneer een pitbull uithaalt kan dit ernstigere gevolgen hebben dan deze andere 4 rassen, waardoor ze makkelijker in de kranten komen te staan.

6. Cocker Spaniel

Nog verassend voor velen is dat de Cocker spaniel in deze lijst staat. Toch weet ik zeker dat de meeste mensen die ooit een Cocker spaniel hebben gehad of misschien nog steeds hebben wel eens gehoord hebben van hun ‘woede-syndroom’. Deze erfelijke eigenschap kan ertoe leiden dat je hond gevaarlijk is voor andere mensen, maar ook dat ze leden van het gezin of zelfs hun baasje kunnen aanvallen. Het ‘woede-syndroom’ is een erfelijke aandoening van het ras maar kan in sommige gevallen niet terug gevonden worden bij dit ras. Wanneer je hond hier geen last van heeft, zal het zeker een prachtig huisdier zijn.

7. Schnauzer

omgaan met agressieve honden

De (grote) schnauzer wordt ten sterkste afgeraden aan gezinnen die weinig tijd hebben. Ze vragen ontzettend veel training. Ze zijn heel erg dominant en dagen heel graag uit. Het gaat zelfs zo ver dat er gevallen zijn waarbij de schnauzer zelfs zijn baas durft aan te vallen.

8. Old English Sheepdog

Heel verassend is dat deze herdershond in deze top tien verschijnt. Dit komt vooral omdat ze zeer beschermend zijn ten opzichte van hun eigenaars, en kunnen dus daarom heel erg agressief uit de hoek komen ten opzichte van andere mensen. Net zoals bij de shar-pei is het belangrijk om dit hondenras van vroeg af aan goed te socialiseren.

9. Vlinderhondje

meest agressieve honden

Het vlinderhondje of épagneul nain continental behoort tot de lijst van kleine hondenrassen. Ze zijn zeer geliefd omdat ze zo prachtig zijn. Daarbuiten zijn ze over het algemeen heel agressief ten opzichte van buitenstaanders. Dit komt omdat ze een overdreven sterk gevoel van loyaliteit hebben ten opzichte van hun baasje. Daarbij zijn ze ook erg bezitterig.

10. Shar-pei

De shar-pei staat bekend als zijnde het meest zeldzame hondenras dat er ter wereld bestaat. Daarbuiten staan ze dus ook bekend om hun agressief karakter, iets wat hun uiterlijk niet laat blijken. Vele mensen beseffen dit niet als ze een shar-pei in huis halen, maar toch is het zo. Wanneer men dit ras als huisdier wil, moet men weten dat ze al vanaf jonge leeftijd goed gesocialiseerd moeten worden. En dat vooral wanneer er kinderen in het gezin verblijven. Met een zorgvuldige training en een hoop tijd kunnen ze wel degelijk prachtige huisdieren worden. Lees hier het verhaal van Botox.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer