Huisdiernieuws ...
Home Blog Top 10 rustige hondenrassen

Top 10 rustige hondenrassen

door Jarno de Vries

Er is hier of daar niets mis met een blaf. Je hond heeft een paar dingen die hij zou willen zeggen, en dat is volkomen begrijpelijk! Maar soms hebben we allemaal een beetje rust nodig.

Zelfs als je zoveel van je hond houdt, droom je soms van iets minder blaffen en wat meer stilte! Als je je voorstelt hoe het leven zou zijn als het volume laag staat, droom dan over leven met een van deze rassen!

1. Basenji

Basenji’s staan eigenlijk bekend om hun onvermogen om te blaffen! Maar dat betekent niet dat ze geen lawaai maken. Ze zijn gefokt als jachthonden in Afrika en maken een jodelend geluid in plaats van te blaffen. Ze doen dit echter meestal alleen als ze denken dat er een reden is.

Basenji

2. Berner Sennenhond

Dit gigantische ras staat bekend als grotendeels een rustige hond. Dit ras is zeer volgzaam. Hoewel ze graag nieuwe mensen willen ontmoeten en tijd willen doorbrengen als sociale vlinders, is hun grote formaat vaak een afschrikmiddel voor vreemden.

Berner Sennenhond

3. Barsoi

Deze grote, Russische windhond is een relatief oud hondenras. Gelukkig voor degenen die op zoek zijn naar een rustige hond, is de Barsoi relatief zelfgenoegzaam in huis.Dit is absoluut geen waakhond, maar een vrij stil ras.

Barsoi

4. Chinese Sharpei

Deze rimpelige honden zijn ontstaan als waakhonden in China. Hierdoor klinkt het misschien alsof ze veel blaffen, maar ze blaffen zelden zonder echt doel. Als ze zich bezorgd of bedreigd voelen, laten ze het je weten. Dit is een relatief stil ras.

Sharpei pup

5. Collie

Deze mooie honden zijn zeer zelden hinderlijke blaffers. Sterker nog, zelfs Lassie blafte alleen als ze echt iets belangrijks te zeggen had. Dus als je op zoek bent naar een hoedend ras dat relatief stil is, is de Collie misschien het juiste antwoord.

Collie

6. Italiaanse windhond

De kleinste windhond, de Italiaanse windhond, is een leuk klein ras waarvan niet bekend is dat het een lastige blaffer is. In feite zijn Italiaanse windhonden enigszins gemakkelijk gestrest en geven ze de voorkeur aan een rustig huishouden zelf.

Italiaanse windhond

7. Newfoundlander

Een Newfoundlanders is een ander gigantisch ras dat bekend staat om zijn kalme temperament. Deze eigenschappen resulteren ook in een hond die niet vaak blaft. Als je op zoek bent naar een vriendelijke hond die vanwege zijn grote formaat nog steeds een afschrikmiddel kan zijn, dan is de Newfoundlander misschien iets voor jou.

Newfoundlander

8. Sint Bernard

Sint Bernards zijn zeer sociale, aanhankelijke honden, hoewel ze naar vreemden kunnen blaffen. Zolang ze echter goed gesocialiseerd zijn als pup, zullen ze vaak van iedereen gaan houden die ze ontmoeten en hebben ze weinig behoefte om te blaffen.

Sint Bernard

9. Saluki

Deze prachtige honden zijn ook windhonden. Hoewel ze redelijk gereserveerd blijven tegenover vreemden, zijn ze een sociaal en aanhankelijk ras dat niet op zoek is naar redenen om onophoudelijk te blaffen.

Saluki

10. Whippet

Deze middelgrote windhond is zeer intelligent en blaft zelden. Ze zijn voornamelijk gefokt voor jagen en racen, maar houden ook erg van liggen op de bank.

Whippet

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer