Huisdiernieuws ...
Home Blog Top 5: Kleinste kattenrassen van de wereld

Top 5: Kleinste kattenrassen van de wereld

door Jarno de Vries

Zoals bij elk dier, zijn ook katten op hun schattigst wanneer ze nog klein zijn. Maar wat als je huiskatje altijd klein blijft? Blijven ze dan ook schattig? Hier de top 5 kleinste kattenrassen ter wereld.

1. De Singapura

Singapura

Bovenaan onze lijst staat de Singapura, het kleinste kattenras ter wereld. De Singapura heeft zijn naam gekregen vanwege men dacht dat het ras in Singapore ontstaan is. Later bleek dat het ras van oorsprong Amerikaans is en geëxporteerd werd naar Singapore.

Deze katten staan bekend om hun kleine omvang met daarbij grote oren en grote ogen. Ze hebben korte haren die een minimum aan verzorging vereist. Ze zijn heel vriendelijk, speels, en zitten heel graag op hoge plaatsen in huis.

2. De Munchkin

Munchkin

De Munchkin is een kattenras dat ontstaan is in de VS rond 1980. Het duurrde wel 15 jaar voordat het ras officieel werd gemaakt als zijnde een ‘echt’ kattenras. Ze staan bekend om hun heel erg kleine poten en zeer speels karakter. Wat niet veel mensen weten is dat ook de munchkin heel erg intelligent is en heel goed met kinderen om kunnen gaan.

3. De Cornish Rex

Cornish Rex

Op drie staat de Cornish Rex, een klein kattenras dat bekend staat om een uitzonderlijke zachte vacht en hun uiterlijke kenmerken die terug te vinden zijn bij de Siamese kat. Het enige wat voor sommige eigenaars in hun nadeel speelt is dat ze heel erg spraakzaam zijn.

4. De Devon Rex

Devon Rex

Op vier staat de Devon Rex. Het ras is oorspronkelijk vanuit het Verenigd Koninkrijk en zijn te kenmerken aan de krullende haren en hele grote oren in vergelijking met hun formaat. De Devon Rex staan bekend als zijnde heel erg intelligent en leren makkelijk trucjes aan.

5. De Amerikaanse Kruloorkat

De Amerikaanse Kruloorkat

De grootte van deze katten is erg verschillend, maar over het algemeen zijn ze erg klein. Met hun schattige gekrulde oren en hun grootte, zijn ze een erg gewild ras. Het ras staat bekend als zijnde erg gezond, enkel hebben ze vaak last met hun gekrulde oren. De oren schoon houden is erg belangrijk.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer