Huisdiernieuws ...
Home Blog Zo neem jij je hond veilig mee op vakantie

Zo neem jij je hond veilig mee op vakantie

door Jarno de Vries

Wanneer je op vakantie gaat en je hebt een hond thuis, dan heb je twee mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om je hond thuis te laten, maar je kunt er ook voor kiezen om je hond gezellig mee te nemen in bijvoorbeeld een reistas. Vooral wanneer je met de auto op vakantie gaat, is het meenemen van je hond een stuk eenvoudiger, dan wanneer je met het vliegtuig naar Italië, naar Bari Airport vliegt. Los van het feit of je met de auto of het vliegtuig gaat, zijn er, afhankelijk van het land van bestemming, vaak een aantal regels waaraan je moet voldoen. Doe je dit niet, dan is het niet toegestaan om je hond mee te nemen. Om ervoor te zorgen dat jij je hond veilig mee op vakantie kunt nemen, hebben we een aantal belangrijk tips voor je.

Verplichte vaccinaties

Verschillende landen stellen verschillende eisen aan vaccinaties voor honden die internationaal reizen. Enkele veel voorkomende vaccinaties die vereist kunnen zijn zijn:

  • Hondsdolheid: Dit is een zeer besmettelijk virus dat het zenuwstelsel van zoogdieren, waaronder honden, aantast. Veel landen eisen dat honden worden ingeënt tegen hondsdolheid voordat ze het land binnenkomen.
  • Distemper: Dit is een virale ziekte die het ademhalings-, zenuw- en maagdarmstelsel van honden aantast. Sommige landen eisen een bewijs van inenting tegen distemper.
  • Parvovirus: Dit is een zeer besmettelijk virus dat het darmkanaal van honden aantast en dodelijk kan zijn als het niet behandeld wordt. Sommige landen eisen een bewijs van vaccinatie tegen het parvovirus.
  • Leptospirose: Dit is een bacteriële ziekte die de nieren en de lever van honden kan aantasten, en op mensen kan worden overgedragen. Sommige landen eisen een bewijs van vaccinatie tegen leptospirose.
  • Canine Influenza: Dit is een zeer besmettelijke infectie van de luchtwegen veroorzaakt door een virus, bekend als H3N8 en H3N2. Sommige landen eisen een bewijs van vaccinatie tegen Canine Influenza.

Het is belangrijk om vooraf de vereisten van het land waar je naartoe reist te controleren en met uw dierenarts te overleggen om er zeker van te zijn dat je hond up-to-date is met alle noodzakelijke vaccinaties. De meeste landen zullen ook een dierenpaspoort eisen. Ook kunnen er regels zijn verbonden aan een bepaald hondenras.

Zorg voor een goede bench of reistas

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, dan is het aan te raden om je hond niet los op schoot te nemen. Ondanks het feit dat het ontzettend gezellig is, kun je bij een ongeluk in ontzettend problemen komen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat je trouwe viervoeter door de auto wordt geslingerd. Belangrijk om te zorgen voor een goed en vooral ook stevige bench. Een kleine hond kun je prima in de kofferbak in een bench doen. Heb je een wat grotere hond, dan is een hondenrek vaak een betere keuze.

Stop regelmatig

Je hond heeft net als jij, voldoende beweging nodig. Helemaal wanneer jullie een flink stuk moeten rijden, is het belangrijk om iedere twee uur te stoppen. Zo kunnen jij en je hond even een frisse neus halen en fris en fruitig doorrijden naar het zuiden van Italië om het Bari weer tegemoet te rijden.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer