Huisdiernieuws ...
Home Blog 10 tips voor het spelen met je hond in huis

10 tips voor het spelen met je hond in huis

door Jarno de Vries

Door het coronavirus zijn we beperkt in onze bewegingen buitenshuis. Ook wandelen met de hond buiten is beperkt. Het is dan ook een grotere uitdaging om onze honden fit en actief te houden, maar met een beetje creativiteit kun je veel leuke oefeningen binnenshuis doen. Hier zijn 10 eenvoudige en leuke games die in huis kunnen worden gespeeld.

Hongaarse Vizsla

Verstoppertje

Weet je hond hoe hij moet blijven? Als dat zo is, kun je erg leuk verstoppertje spelen. Het is het perfecte indoorspel, waar je niets voor nodig hebt.

Verstoppen van lekkernijen

Je kunt brokjes of de favoriete lekkernijen van je hond gebruiken voor verstoppertje. Laat hem blijven terwijl je lekkernijen in huis verstopt. Als je hond dit spel nog niet eerder heeft gespeeld, begin dan eenvoudig door ze in het zicht te plaatsen. Op deze manier kun je je hond aan het idee laten wennen. Het duurt even voordat honden stoppen met zo sterk te vertrouwen op visuele aanwijzingen en hun uitstekende reukvermogen aan te scherpen. Zodra je hond een paar rondes heeft afgelegd, kun je het uitdagender maken door traktaties op moeilijkere plekken te verbergen.

Touwtrekwedstrijd

Correct gespeeld touwtje trekken is een geweldige manier voor onze honden om voldoende spel en beweging te krijgen. Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je hond een goed “los” commando heeft. Als je hond extra luidruchtig wordt of begint te grommen, is het tijd om het spel te stoppen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je je hond laten winnen. Er is hierover geen bewijs dat het dominantie bevordert.

Kosten castrereren steriliseren

Kiesspel: welke hand?

Dit is een geweldig startspel voor honden die nog nooit neuswerk hebben gedaan. Neem gewoon een brokje of een hondensnoepje en leg het in een van je handen. Houd beide handen in een vuist naar je hond en laat ze kiezen in welke hand het brokje zit.

Zet je speelgoed weg

Een leuk spelletje is het speelgoed van je eigen hond op laten ruimen. Begin hiermee door je hond een speeltje te laten ophalen in de buurt van waar ze normaal zijn opgeslagen. Geef je hond het commando “vallen” terwijl hij boven de speelgoedkist staat. Het kan even duren voordat je hond het krijgt. Maar met geduld krijg je een hond die zijn eigen spulletjes kan opruimen.

Trainen met de clicker

Trainen met de clicker is het bouwen van een bepaald gedrag op basis van kleine stapjes. Het is een trainingsmethode waarmee je een nieuw gedrag kunt trainen zonder fysieke correcties. Je moedigt hiermee het natuurlijke leervermogen van je hond aan. Waarmee je begint, is dat de hond de doos aanraakt zonder dat je signalen geeft. Dus je zet de doos neer en wacht tot de hond met zijn neus de doos aanraakt. Je gebruikt de clicker en geeft je hond een brokje. Dit gedrag kun je steeds verder uitwerken.

Cocker spaniël

De namen van speelgoed leren

Volgens studies hebben onze honden ongeveer dezelfde intelligentie als een kind van 2 jaar oud, met het vermogen om meer dan 200 woorden te leren. We kunnen sommige van die hersenen goed gebruiken door ze de namen van hun speelgoed te leren. Begin met één specifiek speelgoed en begin er een naam voor te gebruiken. Honden hebben de neiging om een ​​’waarde’ aan hun speelgoed te geven, en door de naam te herhalen terwijl ze ermee spelen, beginnen ze de naam die je gebruikt op te pikken.

Spelen met een traktatiebal of dispenser

Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​hond bezig te houden, is met een traktatiedispenser of speelbal. Er is een grote verscheidenheid aan traktatie-uitgiftespeeltjes, zorg er wel voor dat je toezicht houdt op je hond wanneer hij met zo een speeltje bezig is. Niet veel speelgoed is echt onverwoestbaar, vooral niet bij honden die graag kauwen. Als je hond al bekend is met traktatiedispensers, kunt je er een grotere uitdaging van maken door eerst de traktaties in het speelgoed in te vriezen.

traktatiebal

Puzzel & interactief hondenspeelgoed

Er zijn heel veel interactieve hondenspeeltjes beschikbaar. Er is speelgoed om op te jagen, speelgoed om op te kauwen en puzzels om een beloning te zoeken. Als je hond graag achtervolgt, kun je je eigen achtervolgingsspeelgoed maken door een speeltje aan het uiteinde van een touw te bevestigen en het aan een stok te binden. Als je een achtervolgingsspeeltje gaat maken, probeer dan een bungee als touw te gebruiken, zodat het gemakkelijker is voor de nek van je hond als ze het vangen. Je kunt ook je eigen puzzelspeelgoed maken met een muffinvorm, wat tennisballen en wat lekkers. Plaats de lekkernijen in het blik en bedek ze met de tennisballen en je hebt een doe-het-zelf hondenpuzzel.

Het drie kopspel

Nog een geweldig startspel voor neuswerk. Haal 3 kopjes tevoorschijn en zet ze op een rij voor je hond. Om te beginnen leg je een traktatie onder een beker terwijl de hond toekijkt. Wanneer hij de juiste keuze maakt, prijs hem dan en geef de traktatie. Als je hond dit eenmaal onder de knie heeft, kun je het uitdagender maken door de bekers te mengen nadat je de traktatie hebt geplaatst.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer