Huisdiernieuws ...
Home Blog Een buggy voor jouw viervoeter aanschaffen? Hier een aantal redenen

Een buggy voor jouw viervoeter aanschaffen? Hier een aantal redenen

door Jarno de Vries

Wanneer er een baby op komst is, is een buggy vaak iets wat veel mensen als eerste aanschaffen. Toch weten velen niet dat er ook speciale buggy’s bestaan voor honden, terwijl dat een enorm handig hulpmiddel kan zijn voor jouw viervoeter. Wat je je precies voor kunt stellen bij zo’n hondenbuggy en waarom je ook een hondenbuggy zou moeten aanschaffen, vertellen we je hieronder.

Een hondenbuggy: wat is dat?

Een hondenbuggy heeft wel wat weg van een ‘gewone’ buggy die voor baby’s wordt gebruikt. Het grote verschil is natuurlijk dat een hondenbuggy speciaal is gemaakt om honden in te kunnen vervoeren. Met een hondenbuggy kun jij gewoon jouw hond overal mee naartoe nemen, zonder dat je hond bijvoorbeeld vermoeid raakt. Er zijn veel verschillende hondenbuggy’s te verkrijgen: de een is voor grote honden geschikt, de andere buggy voor de kleintjes. Ook heb je buggy’s waar je bijvoorbeeld je boodschappen in kwijt kunt.

Een hondenbuggy aanschaffen: waarom?

Er zijn verschillende redenen waarom een hondenbuggy handig kan zijn. Wellicht heeft jouw hond ook wel baat bij een hondenbuggy.

1. Voor oudere honden die slecht ter been zijn

Een van de redenen waarom hondenbaasjes een hondenbuggy aanschaffen, is omdat de hond slecht ter been is en niet meer zo makkelijk mee kan komen tijdens de wandeling. Dankzij een hondenbuggy kan de hond gewoon met het baasje mee, zonder dat de hond hier enige moeite voor hoeft te doen.

2. Voor honden die een operatie achter de rug hebben

Daarnaast kan een hondenbuggy handig zijn voor honden die een operatie hebben gehad. Met een hondenbuggy kun jij jouw hond namelijk gewoon meenemen naar buiten, zodat jouw trouwe harige vriend kan genieten van de buitenlucht zonder dat hij of zij hiervoor zelf hoeft te wandelen.

3. Op een comfortabele manier naar de dierenarts

Als je met jouw hond naar de dierenarts moet, is de kans aanwezig dat jouw hond aardig gestrest zal zijn. Een hondenbuggy kan een handige manier zijn om die stress een beetje te verlagen. Een hondenbuggy kan namelijk dienen als een veilig, comfortabel plekje voor jouw hond. 

Een hondenbuggy kan om veel redenen een uitkomst bieden

Een hondenbuggy kan dus om veel redenen erg handig zijn voor jouw viervoeter. Of je ‘m nou mee wil nemen naar de dierenarts of gewoon gezellig met jouw oude hondje naar buiten wil: een hondenbuggy is er speciaal voor ontwikkeld. Bovendien zijn er nog veel meer must haves die jij voor jouw harige vriend kunt aanschaffen. Je leest het allemaal op deze honden website.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer