Huisdiernieuws ...
Home Blog Hond goed voor gezondheid

Hond goed voor gezondheid

door Jarno de Vries

Wil je (dol)graag een hond nemen? Het hebben van een trouwe viervoeter is niet alleen super gezellig in huis, het heeft ook zo z’n voordelen voor je gezondheid. Kortom: wil je even lezen voor als je aan het nadenken bent om een hond(je) te nemen.

hond allergisch

Positief effect op gezondheid

Uit Zweeds onderzoek is gebleken dat het hebben van een hond een wonderbaarlijk effect heeft op je gezondheid. Zo zouden hondenbaasjes zelfs langer leven! Honden zouden een positief effect hebben op het hart, zo blijkt uit het onderzoek. Het onderzoek is uitgevoerd tussen 20o1 en 2012. Meer dan drie(!) miljoen personen tussen de 40 en 80 jaar hebben aan het onderzoek deelgenomen. Deze mensen hadden geen verleden met hart-en vaatziekten. Sommigen hadden hond, sommigen niet. Wat is uit het onderzoek gebleken? De mensen met een hond hebben minder kans op hart-en vaatziekten en leven langer.

Onderzoekers kunnen niet verklaren waarom het hebben van een hond zo’n positief effect kan hebben op de gezondheid, toch is er echter wel een vermoeden. Honden moeten uitgelaten worden en dit zorgt voor de nodige lichaamsbeweging. Zo blijf je fitter! Toch is een ook een kleine side note te bekennen: onderzoekers waarschuwen namelijk dat er bepaalde factoren zijn die -helaas- niks te maken hebben met het hebben van een hond, het onderzoek kunnen hebben beïnvloed.

Vermindering van stress

Maar that’s not all. Wist je al dat honden ook een positief effect hebben op het verminderen van stress. Zo kan een kwartiertje knuffelen met een hond het stresshormoon cortisol in het lichaam doen verminderen. Geen stress doet de gezondheid goed.

Hond en allergie

hond gezondheid

Uit onderzoek van de National Academy of Sciences blijkt het volgende: ‘early-life exposure to dogs is protective against allergic disease development’, oftewel: jonge kinderen die opgroeien in de buurt van een hond lopen een kleinere kans op het krijgen allergieën voor bepaalde stofdeeltjes. Fijn!

Wil je super graag een viervoeter in huis nemen, dan is het belangrijk om te kijken of een hondje op dit moment in je leven past. Een hond neem je namelijk niet voor even! Keep that always in mind!

Wanneer je toch allergisch bent voor honden, lees dan meer hierover in de ’16 honden die niet verharen‘.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer