Huisdiernieuws ...
Home Blog Praten tegen hond

Praten tegen hond

door Jarno de Vries

Wie doet het niet: tegen je hond praten alsof het een baby is (lees: met een hoog kinderstemmetje). Misschien verklaren ze je voor gek, maar dat ben je dus niet. Het werkt namelijk echt om met een kinderstemmetje tegen je hond te praten. Ha! Als je met zo’n stem tegen ze praat, luisteren ze namelijk beter. Wie zei dat jij gek bent?!

praten tegen hond

Betere communicatie

Volgens The Huffington Post houden honden hun aandacht er langer bij en voeren ze eerder commando’s uit als ze worden aangesproken met een babystemmetje. Dit is gebleken uit een onderzoek gedaan door onderzoekers van de Britse Universiteit van York. Zij kwamen erachter dat een hoge stem de communicatie tussen hond en mens versterkt. Maar dat wist jij natuurlijk allang 😉

Net als kinderen

Eerder werd al aangetoond dat praten tegen honden met een hoge stem de communicatie tussen volwassen en kinderen verbetert, maar dit geldt dus ook voor de communicatie met honden. Lekker mee doorgaan, dus!

Hoe praten honden?

Misschien vraag je je af of je hond je iets probeert te vertellen wanneer hij bedekt in modder en kwispelend naar je toe komt. In dit geval komt hij waarschijnlijk trots vertellen dat hij een pracht van een modderpoel heeft gevonden waar jullie samen in kunnen spelen. Maar wat als je hond u iets duidelijk probeert te maken over zijn welzijn of gezondheid?

hond leren praten

We vragen ons vaak af of honden met elkaar praten. En als ze dit doen, zal hun gesprek dan gaan over waar de heerlijkste stinkende geuren te vinden zijn of over het nieuwe bot dat ze net van hun baasje hebben gekregen? Honden kunnen op verschillende manieren met elkaar en met mensen communiceren. Alle honden communiceren met andere honden en hun eigenaren door middel van geluiden, geuren en lichaamstaal. Misschien probeert je hond je te vertellen dat hij nodig een plasje moet doen, of dat hij zich niet zo lekker voelt. Door goed op zijn uitdrukkingen te letten kun je, net zoals bij mensen, zien hoe je hond zich voelt.

Lees hier meer over de lichaamstaal van de hond.

Hond laten praten app

Deze app laat jouw hamster, hond, paard, cavia of welk huisdier dan ook praten als een mens. Maak een foto in de app of gebruik een bestaande en je kunt aan de slag, eventueel met extra tekst en verander de stem in dat van een kind. Of niet. Wanneer je klaar bent kun je de 3D-video delen met wie dan ook. 

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer