Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Steeds meer duurzaam gevangen vis voor huisdieren

Steeds meer duurzaam gevangen vis voor huisdieren

door Jarno de Vries
geneeskrachtige kruiden voor honden

Uit nieuwe cijfers, beschikbaar gesteld door Marine Stewardship Council (MSC) blijkt dat het aantal huisdiervoerproducten met MSC gecertificeerde duurzame vis-, schaal- en schelpdierproducten in de lift zit.

Alleen al in het afgelopen jaar kochten consumenten in de Benelux 8,65 miljoen blikken, zakjes en pakken MSC-gecertificeerd huisdiervoer, waarvan 1,7 miljoen in Nederland en 6,7 miljoen in België en de rest voor beide landen.

Verschillende soorten blijken populair voor MSC-gecertificeerde duurzame diervoeding met vis. Huisdieren krijgen van hun baasjes soorten zoals zalm, kabeljauw, tonijn, schol, koolvis of forel voorgeschoteld.

Stijging

Afgelopen jaar steeg de volumeverkoop in de Benelux met 32% tot een totaal van 5938 ton aan dierenvoeding met het MSC keurmerk. De stijging van de verkoop wijst erop dat de consument in België en Nederland hun toevlucht nemen tot milieuvriendelijkere voedingsproducten.

Onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift Climate Change Nature ondersteunt ook de keuze van de consument om meer vis-, schaal- en schelpdierproducten voor huisdieren te kopen.

Uit dit onderzoek zou blijken dat voor elke kilogram gevangen vis, tussen 1 en 5 kilogram CO2 wordt geproduceerd, terwijl de productie van rood vlees tussen 50 en 750 kilogram CO2 per kilogram vlees oplevert. 

Duurzaam visvoer

De trend voor duurzaam visvoer voor huisdieren is volgens het keurmerk wereldwijd terug te zien. Diervoeding met MSC gecertificeerde duurzame vis-, schaal- en schelpdierproducten is de afgelopen vijf jaar internationaal met meer dan 120% gegroeid van 469 naar 1035 productlijnen, waarbij consumenten alleen al in het afgelopen jaar wereldwijd een recordaantal van 200 miljoen blikken, zakjes en verpakkingen MSC gecertificeerde diervoeding hebben gekocht.

Bron: MSC

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer