Huisdiernieuws ...
Home Blog Top 10 sterkste hondenrassen

Top 10 sterkste hondenrassen

door Jarno de Vries

Er zijn veel hondenbezitters die honden hebben voor bescherming tegen indringers of houden als jachthond. Voor dit type hondenbezitter is kracht en karakter vaak belangrijker dan de aaibaarheid van hun hond. Maar vergis je niet, ook de grootste en meest gespierde hondenrassen hebben veel liefde nodig! Bekijk hieronder de lijst van de 10 sterkste hondenrassen!

1. Dobermann

sterkste hondenras ter wereld

De krachtige Doberman komt oorspronkelijk uit Duitsland. Het ras werd  daar gefokt door een deurwaarder om een deurwaarder bij te staan bij zijn tocht langs de huizen van wanbetalers.  Dit ras is supersnel en krachtig. Vandaar dat deze ook in de top 10 sterkste hondenrassen staat. Dobermanns zijn niet alleen als verdedigingshond populair. Als ze goed worden gesocialiseerd en opgevoed zijn het dan ook goede gezelschapshonden.

2. Kangal (Anatolische Herder)

De Kangal of Anatolische herder is van oorsprong een berghond, gewend om ’s zomers en ’s winters buiten bij de kudde te verblijven en daar zelfstandig over te waken. Sommige soorten kunnen tot wel tot 90 kilo wegen! Een Kangal heeft dagelijks veel lichaamsbeweging nodig heeft en is bij gebrek aan mentale uitdaging snel verveeld en zal hierdoor gefrustreerd gedrag kunnen vertonen. De Anatoliër laat zich zelden verleiden tot een speelkameraadje als hij het nut niet inziet van een spel. Repeterend achter ballen en frisbees aanhollen om zijn baas te plezieren, is niet iets wat je van een Anatoliër kunt verwachten. De Kangal is terughoudend en normaal gesproken gehoorzaam bij een goede opvoeding maar zal altijd zijn eigen instinct blijven volgen.

de sterkste hondenrassen

3. Duitse Herder

Nog een dier wat tot de sterkste hondenrassen behoord. Het is misschien wel de meeste bekende herdershond die je kunt vinden. Met hun bruine en zwarte vacht zijn herdershonden uit duizenden te herkennen. Veel mensen kiezen voor een Duitse herder omdat ze trouw, slim en makkelijk te trainen zijn. Vaak zijn het ook echte kindervrienden (van het eigen gezin). Dat zou je alleen niet zeggen wanneer je weet hoe sterk een Duitse herder is. Zijn beet heeft een kracht van 238 psi, wat betekent dat hij zonder problemen een bot doormidden kan bijten.

4. Deense Dog

De Deense Dog is de grootste hond ter wereld maar hij staat zeker ook in de lijst van de sterkste. Hoewel deze reusachtige vriend vaak geen vlieg kwaad doet hebben deze honden van oudsher dienst gedaan als jachthond. Nu is de Deense Dog vaak de vriendelijke lobbes die de hele bank in zijn eentje bezet houdt.

5. Rottweiler

10 sterkste hondenrassen

Rottweilers zijn harde werkers. Zo werden rottweilers ingezet om karren te trekken en vee te bewaken. Je kunt deze honden bijna niet moe krijgen wat een rottweiler natuurlijk  een uitstekende werkhond maakt. In veel landen wordt deze hondensoort als politie hond ingezet omdat ze ontzettend sterk zijn (bijtkracht 328 psi) en geen angst kennen.

6. Mastiff

De Mastiff is iets kleiner dan de Deense dog maar nog krachtiger. Ze hebben heel wat leefruimte nodig dus koop er bij aanschaf van een Mastiff direct een stukje tuin bij. De Mastiff zit boordevol energie en houdt ervan om te spelen (zoals de meeste hondenrassen). Het karakter van de Mastiff is zachtaardig en liefdevol. De Mastiff vraagt niet veel maar veel beweging is onontbeerlijk voor deze reus.

7. Sint-Bernard

sterkste hondenrassen

Net zoals de grote Zwitserse Sennenhond en de Berner Sennen is ook de Sint-Bernard een hondenras dat gebruikt werd om mensen in nood te helpen. Dit krachtige ras heeft helaas veel last van erfelijke aandoeningen. Een van de bekendste problemen is hun gevoeligheid voor hartfalen.

De Sint-Bernard heeft dan ook maar een gemiddelde levensduur van 11 jaar.  Dat is gemiddeld twee jaar korter dan andere hondenrassen. De Sint-Bernard heeft gemiddeld een gewicht van maar liefst 100 kilo en heeft een lengte van ongeveer 80 cm.

8. Newfoundlander

De Newfoundlander is een groot hondenras dat bekend staat als een geweldige zwemmer. Deze Pieter van den Hoogenband van de hondenwereld kunnen een gewicht bereiken tot wel 75 kilogram.

9. Siberische Husky

De Husky is een oud ras dat pas begin vorige eeuw populair werd. Hun moed en vermogen om grote afstanden af te leggen onder zware omstandigheden maakt deel uit van hun DNA.  Daarnaast zijn ze vriendelijk en zijn het echte gezinshonden. Nog een pluspunt: deze honden hebben niet dezelfde typische “hondengeur” die je bij andere rassen tegenkomt. Het Husky ras staat net als het Malamute ras bekend om honden met een groot vermogen om (een slee) te kunnen trekken.

10. Chow Chow

Chows staan bekend als krachtige honden met prachtige leeuwachtige manen. Ook hebben ze blauw-zwarte tongen en grappige gezichtsuitdrukkingen als unieke kenmerken. In hun geboorteland China en hebben ze veel goede training en socialisatie nodig om “overbezorgde neigingen” (met name tegenover vreemden) te onderdrukken.

De top 10 beste gezinshonden, kun je hier bekijken.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer