Home Blog Welke hond past het best bij jou sterrenbeeld

Welke hond past het best bij jou sterrenbeeld

door Jarno de Vries

Ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik smelt altijd een klein beetje van binnen wanneer ik een puppy over straat zie lopen. Nou ben ik de gelukkige eigenaar van de leukste hond van Nederland – dit zal natuurlijk elk baasje zeggen – maar voor iedereen die nog op zoek is naar een trouwe viervoeter: deze hond past het allerbeste bij jou volgens je sterrenbeeld.

hond sterrenbeeld

Ram (21/3 – 19/4): Golden Retriever

Welke hond past bij het sterrenbeeld van een ram. Rammen zijn meestal erg ondernemend en laten vaak een goede indruk achter op anderen. Het zijn geboren leiders en houden van een avontuurlijke levensstijl. Wat past er dan beter bij jou dan een vriendelijke en trouwe viervoeter die overloopt van energie om met jou mee te gaan op jouw avontuurlijke uitjes? En wees eerlijk: zo’n schattige pup kan toch niemand weerstaan?

Stier (20/4 – 20/5): Maltezer

Welke hond past bij het sterrenbeeld van een stier? Stieren staan bekend om hun geduld. Ook zijn het vaak ontzettende doorzetters die – soms iets te koppig – doorgaan tot het bittere eind. Je kan altijd bouwen op de betrouwbaarheid van een Stier, ze houden alleen niet zo van veranderingen. Maltezers passen zich makkelijk aan. Het zijn vrolijke hondjes die houden van een spelletje, maar zich ook prima alleen kunnen vermaken. Wanneer je hem nodig hebt, is de Maltezer er voor je.

Tweelingen (21/5 – 20/6): Labrador

grote hond sterrenbeeld

Tweelingen zijn van zichzelf vaak erg nieuwsgierig en willen graag weten wat er aan de hand is. Ze willen overal bij betrokken zijn en houden absoluut niet van routine. Daarnaast kunnen Tweelingen zich soms ook ontzettend zorgen maken zonder goede reden. Daarom past een Labrador zo goed bij jou Tweeling! Deze hond is altijd enthousiast om iets leuks met je te gaan doen en leert snel. Daarnaast zijn ze super trouw en hoef jij je nooit druk te maken dat jouw viervoeter je verlaat. Jullie zijn waarschijnlijk vrienden voor het leven.

Kreeft (21/6 – 22/7): Newfoundlander

Welke hond past bij het sterrenbeeld van een kreeft? Mensen met het sterrenbeeld Kreeft zijn vaak wat mysterieus en zitten vol tegenstrijdigheden. Ze willen graag veiligheid, maar zoeken ook naar avontuur. Ze kunnen chagrijnig en onverschillig zijn, maar zijn daarentegen ook heel erg behulpzaam. Daarom past een stabiele, geduldige Newfoundlander goed bij jou kreeft. Deze honden kennen geen haast en doen wat er van hen verlangd wordt. Ze zijn ook altijd in voor een lange wandeling door de natuur waarbij jij even lekker je hoofd kan legen.

Leeuw (23/7 – 22/8): Labradoodle

Leeuwen zitten vol energie en staan graag in de spotlight. Ze zijn vaak zelfverzekerd en zijn erg ambitieus. Leeuwen zijn ook vrij ijdel en pronken graag met wat ze in huis hebben. Hierdoor zal jij met jouw Labradoodle overal de show stelen. Deze honden zijn de afgelopen jaren immens populair. Labradoodles staan bekend om hun vriendelijke en energieke karakter. Waar jij gaat, gaat hij en samen zijn jullie een hecht team.

welke hond sterrenbeeld

Maagd (23/8 – 22/9): Duitse Herder

Maagden zijn echte strebers, ze leven compleet in hun eigen wereld. Van buiten lijken ze heel kalm en rustig, van binnen zijn ze altijd op zoek naar manieren om alles beter te kunnen doen. Een Maagd is een perfectionist. Dat matcht perfect bij een Duitse Herder, die het liefste alles wil doen voor zijn baasje. Duitse Herders zijn moedig en intelligent en leren graag nieuwe dingen. Daarnaast zijn ze erg gehecht en gehoorzaam aan hun baasje.

Weegschaal (23/9 – 22/10): Franse Bulldog

Weegschalen zijn de vredemakers van deze wereld. Als er iemand is die niet tegen onrecht kan, is het een weegschaal. Mensen met dit sterrenbeeld houden anderen graag tevreden en zijn erg creatief. Weegschalen matchen goed met Franse Bulldogs omdat dit typische schoothondjes zijn. Je hoeft niet veel moeite te doen om een Franse Bulldog tevreden te houden. Daarnaast kunnen deze hondjes goed met zowel mensen als andere dieren en zijn het dus ook vredebewakers, net zoals hun baas.

Schorpioen (23/10 – 21/11): Alaska Malamute

Schorpioenen zijn mensen van extremen. Het zijn diepe en intense personen waar altijd meer mee aan de hand is dan op het eerste gezicht lijkt. Ze zijn erg gepassioneerd, maar tegelijkertijd ook heel oplettend of alles wel klopt, net als de Alaska Malamute. Deze husky-achtige kan in principe prima met anderen, mits ze elkaar wel goed op een rustige basis hebben leren kennen. Deze honden kunnen soms enigszins jaloers zijn – net als hun baasje – wanneer zij vinden dat ze te weinig aandacht krijgen. Deze honden vragen overigens wel om de nodige beweging.

hond horoscoop kind

Boogschutter (22/11 – 21/12): Beagle

Boogschutters zijn optimistische mensen die positief naar de toekomst kijken. Naar het verleden kijken ze liever helemaal niet. Boogschutters laten het verleden graag voor wat het is en zijn daardoor juist extra nieuwsgierig naar alles wat nog komen gaat. Ze praten ook liever niet over hun emoties. Met een Beagle in huis hoeft dat ook niet. Deze trouwe en vriendelijke viervoeter komt graag bij je liggen zonder verdere bedoelingen. Daarnaast zijn deze hondjes erg levendig, moedig en ze houden erg van wandelen. Met een beagle is jouw toekomst rooskleurig Boogschutter!

Steenbok (22/12 – 19/1): Pug

Steenbokken geven graag betekenis aan hun leven. Dit doen ze wel doordacht waardoor ze soms wat langzaam over kunnen komen. Ze accepteren veranderingen, maar doen dit wel weer in hun eigen tempo. Hierdoor zijn jij en een pug een perfect match. Deze hondjes hebben vanwege hun kleine neusje een ademhalingsprobleem waardoor zij ook alles graag rustig aandoen. Pugs laten zich niet zo snel opwinden. Daarnaast zijn het heel lieve hondjes die ook goed in een gezin passen.

Waterman (20/1 – 19/2): Flat Coated Retriever

Watermannen onderscheiden zichzelf graag van de rest en zoeken overal hun eigen weg in. Daarnaast zit de Waterman vol met tegenstrijdigheden. Ze bekijken graag alle kanten van een verhaal. Ook zijn ze erg scherp. Jouw beste match is een Flat Coated Retriever. Dit ras wordt ook wel de Peter Pan onder de honden genoemd. Met hun altijd speelse karakter houden ze jou scherp en laten ze je steeds weer op een nieuwe manier naar de wereld kijken. Naast hun dolletjes zijn deze honden ook heel trouw en aanhankelijk en zullen ze altijd met je meegaan, waar je ook naartoe gaat.

hond sterrenbeeld

Vissen (20/2 – 20/3): Bordercollie

Welke hond past bij het sterrenbeeld van een vis? Vissen zijn vaak mysterieuze en spirituele types. Ze leven vaak in twee werelden: de werkelijkheid en één waarin ze alles zo kunnen interpreteren zoals zij dit zelf willen. Vissen hebben extreme emoties en kunnen het ene moment heel vrolijk en het andere moment juist heel droevig zijn. Jij matcht het beste met een Bordercollie. Deze honden zijn scherp en slim en voelen super goed aan hoe jij je voelt. De Bordercollie is een prima troost wanneer jij even in een dipje zit, maar de hond redt zich op andere momenten ook heel goed alleen.

Lees ook wat de beste gezinshonden zijn.


close

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer