Home Nieuws 50.000 huisdieren achtergelaten in Wuhan

50.000 huisdieren achtergelaten in Wuhan

door Jarno de Vries

Niet alleen mensen, maar ook huisdieren in Wuhan komen in de problemen door het coronavirus. Sinds de stad is afgesloten van de buitenwereld, zijn veel mensen niet alleen van hun familie gescheiden, maar ook van hun huisdieren. Er zijn naar schatting 50.000 dieren alleen achtergelaten.

Sinds 23 februari is de Chinese stad afgesloten. Rond deze tijd reisden miljoenen Chinezen het land rond in verband met het Chinese Nieuwjaar en konden hun woonplaats niet meer bereiken.

Sociale media

Bezorgde baasjes die daarna niet meer naar huis konden, proberen nu via sociale media in contact te komen met mensen in Wuhan die hun dieren willen voeren en verzorgen. Een dierenhulporganisatie in Wuhan heeft al veel achtergelaten dieren geholpen door ze eten en drinken te geven. 

Huizen afgesloten

De telefoons van de vrijwilligers staan roodgloeiend. Een bijkomend probleem: veel huizen zijn afgesloten en dus zijn de dieren moeilijk bereikbaar.

Een van de hulpverleners klom daardoor via een regenpijp een appartement op drie hoog binnen om katten te voeren. Inmiddels zijn in totaal meer dan duizend huisdieren gered.

Bron: RTL Nieuws

close

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer