Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Anido Kortrijk (B) morgen van start!

Anido Kortrijk (B) morgen van start!

door Jarno de Vries
anido 2020

Netwerken, nieuwigheden ontdekken, kennismaken met buitenlandse ondernemingen, vakkennis verwerven, de trends van vandaag én morgen waarnemen, innovatieve ideeëndetecteren, inspiratie opsnuiven,… Zo zijn er talrijke redenen om op zondag 16 en/of maandag 17 februari 2020 naar Kortrijk Xpo af te zakken voor ANIDO, de voornaamste vakbeurs voor de petcaresector in de Benelux en Noord-Frankrijk. Wie thuisblijft, mist sowieso iets waarmee men zijn zaak kan differentiëren van de stevige concurrentie op deze markt.

ANIDO populair bij buitenlandse exposanten

ANIDO doet de komende editie opnieuw zijn reputatie als dé vakbeurs voor de petcare-industrie in de Benelux en Noord-Frankrijk opnieuw alle eer aan. De vakbeurs telt 130 exposanten uit 11 landen en schept hiermee een representatief beeld van wat er leeft en beweegt in de sector van de huisdierbenodigdheden. Niet minder dan 57% zijn bovendien buitenlandse firma’s.

Dit cijfer is een duidelijke weerspiegeling van het feit dat ANIDO hoog aangeschreven staat bij de producenten en groothandels op de internationale petcaremarkt. Daarnaast zijn er veel nieuwkomers (1 op 3 ANIDO-exposanten zijn nieuw t.o.v. de editie in 2018). Uiteraard is ook een brede waaier aan klassieke sterke merken ook opnieuw aanwezig. Ook zij pakken traditioneel uit met verrassende nieuwigheden op mooie en gastvrije standen. Dit typeert de gezellige sfeer op de beursvloer en verklaart het trouw hoog bezoekersaantal op ANIDO.

New@Anido in het teken van ‘Natural & Sustainability’ trend

Zoals tijdens de voorbije edities kan de bezoeker zijn beursrondgang starten in de New@Anido- zone, waar de diverse nieuwigheden van aanwezige standhouders op een overzichtelijke manier worden voorgesteld. Zo kan de petcareprofessional zich meteen een beeld vormen van de actuele ontwikkelingen in de branche en het aanbod op de beursvloer. Op zondag 16 februari kan de bezoeker stemmen voor de beste innovatie in twee categorieën, namelijk ‘voeding’ en ‘accessoires&verzorgingsproducten’. 

Dit jaar staan veel innovaties in het teken van natuurlijkheid en duurzaamheid, twee topics die momenteel erg hot zijn en waar verschillende fabrikanten zeker zullen op inspelen. Enkele nieuwkomers op ANIDO 2020 voeren trouwens een aanbod dat specifiek op deze trends inspeelt. Om dit aspect nadrukkelijk in de verf te zetten, werd besloten om ditmaal nog een extra prijs uit te reiken, namelijk de ‘Natural&Sustainability award’. Het betreft geen aparte categorie: de bezoeker bepaalt deze winnaar uit het totale aanbod van de New@Anido-wedstrijd. Iedere bezoeker die stemt op zondag maakt bovendien kans op leuke geschenkbonnen.

Hoe pakken petcare-collega’s trends & toekomstige uitdagingen aan?

Het aanreiken van inspiratie, kennis en nieuwe inzichten vormt een belangrijke pijler voor de ANIDO organisatie. In die optiek worden er diverse ‘Meet the experts’-sessies georganiseerd. Deze presentaties staan dit jaar in het teken van ondernemerschap, digitalisering, duurzaamheid en winkelbeleving. In eerste instantie komen enkele collega-ondernemers hun ervaringen delen.

Zij schetsen de toekomstige uitdagingen voor hun zaak en verduidelijken hoe ze daar concreet mee omgaan. Op zondag zullen Jimmy Huybers van dierenspeciaalzaakAvonturia De Vogelkelder in het Nederlandse Den Haag, Yves Dewêche van dierenspeciaalzaak Poils & Plumes (meerdere vestigingen in Wallonië) en Rudy Lefèvre van dierenzorgcentrum WelloPet in Merelbeke (en weldra ook in Lochristi en Kortrijk) hun verhaal komen brengen. Op maandag komen Yves Dewêche opnieuw, alsook Arnold Vlastuin van Zoo & Zo. Deze succesvolle pet care ondernemers zullen de beursbezoekers meenemen op een virtuele tour doorheen hun zaak en hun oplossingen voor de aankomende marktontwikkelingen schetsen.

Daarnaast verwelkomt ANIDO ook enkele gastsprekers. Zij zullen stilstaan bij thema’s zoalsdigitalisering, e-commerce en het Internet of Things. Zo geeft Lieven Van de Velde van YOUniverse twee presentaties: in eerste instantie zal hij schetsen hoe je als ondernemer snel en eenvoudig een goede website/webshop opstart. In zijn tweede sessie geeft Van de Velde tips over de uitbouw van content marketingprojecten. Op zijn beurt zal Peter de Ranter van de firma Tilroy dieper ingaan op de transformatie van omnichannel naar omniconnected retail. Het programma ‘meet the experts’ vindt u terug op www.anido.be.

Trimdemonstraties & modeldog workshops

Tot slot zijn er nog de trimdemonstraties door ‘Kitty talks dog’. De nadruk ligt op het aanreiken van tips & tricks. Op zondag worden live demonstraties gegeven van zowel commerciële coupesals voor showhonden. Op maandag ligt de focus op ‘hands-on’ workshops met modeldogs. Debezoeker kan er een modeldog naar eigen keuze knippen en stylen. Deelname aan de workshop is gratis (beperkt aantal plaatsen!) maar voorinschrijving voor een tijdslot is wel noodzakelijk alsook de aankoop van een modeldog/hoofdje. Meer info en inschrijvingen op www.anido.be/nl/programma/trimdemos.

Een must voor elke gedreven ondernemer

Anido richt zich naar vooruitstrevende ondernemers in de pet care sector. De beurs verzamelt een compleet aanbod onder één dak en houdt de vinger aan pols over de laatste ontwikkelingen op de markt. Wie het event bezoekt, zal gegarandeerd met minstens één leuk/interessant idee of een nieuwe productlijn naar huis gaan. Tot slot pakken diverse exposanten uit met promoties die meer dan de moeite waard zijn.

Gratis dranken & versnaperingen in de wandelgangen

Op beide beursdagen zal de organisatie opnieuw verschillende opstellingen met gratis versnaperingen en drank (ontbijt- en koffiekoeken, gebakjes, koffie, thee, frisdranken en dergelijke) in de wandelgangen van de verschillende hallen plaatsen. Deze zullen bovendien regelmatig aangevuld worden.

PRAKTISCHE INFORMATIE ANIDO 2020
Datum: 
zondag 16 en maandag 17 februari 2020.
Openingsuren: Elke dag van 9 tot 18 uur.
Locatie: Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216 in Kortrijk.
Toegang: Gratis ingang mits voorregistratie met code 101 op de website. Enkel professionelen –en starters – uit de branche worden op de beurs toegelaten.
Website: Surf voor meer informatie naar www.anido.be.

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer