Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Bouw Educatie- en dierenwelzijnscentrum Edupet binnenkort van start

Bouw Educatie- en dierenwelzijnscentrum Edupet binnenkort van start

door Jarno de Vries

Prins Petfoods start na een periode van voorbereidingen in april 2022 met de nieuwbouw van het Edupet educatie- en dierenwelzijnscentrum in Lelystad (Nederland). Het centrum gaat onderdak bieden aan vooruitstrevend praktijkonderwijs voor honden, katten, konijnen en herpeten en moet medio volgend jaar gereed zijn. De nieuwbouw komt op de locatie van het Martin Gaus Dierenhotel aan de Bronsweg in Lelystad en wordt daar gekoppeld aan het bestaande pand van de Martin Gaus Academie. Alle educatielabels van het in 100% natuurlijke diervoeding gespecialiseerde Prins zullen in Lelystad samenkomen.

Het project omvat naast onderwijsfaciliteiten een gedragscentrum, dagopvang, trimsalon, dierenarts- en dierfysiotherapiepraktijk en een Prins Plaza, een speciaal voor hondenactiviteiten ingericht buitenterrein. Huisdiereigenaren kunnen via verschillende arrangementen gebruikmaken van deze faciliteiten die ook als leslocaties zullen worden gebruikt, zodat het praktijkonderwijs echt in de praktijk plaatsvindt. Studenten kunnen er in- en outdoor leren over dieren met behulp van de nieuwste technieken. Zo komt er een camera observatiesysteem om diergedrag te kunnen bestuderen. “Opleiding is één, maar iedereen kan ook voor na- en bijscholing bij ons terecht”, zegt experience director Mariska van Gelder van Prins, dat als familiebedrijf veel waarde hecht aan dierenwelzijn verhogen door het delen van kennis.

Prins werkt bij de nieuwbouw samen met diverse en zoveel mogelijk regionale partners. Het dierenwelzijnscentrum wordt zo duurzaam mogelijk gebouwd. Zo wordt er op de parkeerplekken bijvoorbeeld een vernieuwende toepassing als CO2 opneembaar grind gebruikt, gemaakt van een steensoort die CO2 uit de lucht haalt.

Bron: Edupet

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer