Huisdiernieuws ...
Home Nieuws De Huisdierenapp en Arie Blok bundelen hun krachten

De Huisdierenapp en Arie Blok bundelen hun krachten

door Jarno de Vries

Afgelopen donderdag heeft de HuisdierenApp samen met diervoederfabrikant Arie Blok uit Woerden een lading diervoeding gebracht bij Circus Renz in Drachten en Stichting Ezelpark in Marum.Deze twee organisaties staan symbool voor een flink aantal organisaties die door de coronamaatregelen geen inkomsten meer hebben.

Circus Renz

De Huisdierenapp

De HuisdierenApp heeft een lijst met Goede Dierendoelen om aandacht te geven aan instanties die hulp nodig hebben. De HuisdierenApp is een gratis app die huisdierenbezit gemakkelijker maakt. Mensen kunnen de gegevens van hun huisdier middels de app invullen. Verantwoord huisdierenbezit is een een speerpunt. Daarom vragen we tijdens deze crisis ook aandacht voor grote dieren.

Arie Blok Diervoeding

Arie Blok Diervoeding

Arie Blok Diervoeding maakt al 180 jaar kwaliteitsvoeding voor hobby- , gezelschaps- en exotische dieren; letterlijk van muis tot olifant. Onder de bedrijfsnaam Arie Blok Diervoeding worden de merken Kasper Faunafood, EquiFirst, HobbyFirst, – Hope Farms – Canex – Feline en Arie Blok gevoerd. Al deze merken staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Het totale assortiment bestaat uit meer dan 900 verschillende producten.

Circus Renz en Stichting Ezelpark

Circus Renz en Stichting Ezelpark zijn een tweetal organisaties die gedupeerd zijn door de coronacrisis. Het circus zit vast in Drachten en probeert, samen met het nabij gelegen Ezelpark (waar ook kamelen staan), het hoofd boven water te houden.

Vanwege het wegvallen van de evenementen is de inkomstenbron voor beide organisaties weg. De lokale boeren hebben hooi en stro gebracht en er is een donatie-actie via Facebook gestart. De HuisdierenApp heeft afgelopen donderdag kamelen-, paarden- en hondenvoeding gebracht.

Huisdierenapp

Diervoederfabrikant Arie Blok heeft het donatiebedrag van € 500,- verdubbeld en brengt de zakken gratis naar Drachten en Marum. Woordvoerder van de HuisdierenApp, Pascale Fuchs: “Deze actie is echter eenmalig en veel meer stichtingen die werken met dieren of dieren opvangen, zitten in de problemen. Inkomsten zijn er niet meer en zij komen ook lang niet altijd in aanmerking voor ondersteunende maatregelen vanuit de overheid.  Omdat het einde van de deze coronaperiode onbekend is, is men naarstig op zoek naar oplossingen. Met aandacht voor Goede Dierendoelen vragen wij om in deze bizarre periode niet alleen aan elkaar, maar ook aan dieren te denken! ” 

Door coronacrisis ook dieren in nood

Het is triest dat juist in deze tijd waar men op elkaar is aangewezen en er veel troost uit contact met dieren kan worden gehaald, juist de dieren de dupe zijn omdat er niet genoeg geld is voor voldoende voedsel.

Arie Blok

Maar ook opvang kan een probleem zijn als het baasje ziek wordt. Vaak wordt in de omgeving een oplossing gezocht voor kleine huisdieren. Echter voor grotere dieren is dit vaak een probleem. Ook zorgboerderijen en maneges hebben flinke financiële uitdagingen, want er zijn weinig inkomsten, maar de kosten lopen door.

Met deze actie geeft de HuisdierenApp aandacht aan Goede Dierendoelen, zodat mensen die wat kunnen missen, een overzicht hebben van de verschillende dierendoelen die financiële steun kunnen gebruiken.  

Bron: Huisdierenapp

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer