Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Dierenziekenhuis Evidensia in Arnhem geopend

Dierenziekenhuis Evidensia in Arnhem geopend

door Jarno de Vries
Dierenziekenhuis Evidentie

Het Evidensia Dierenziekenhuis in Arnhem opent, na meer dan 5 jaar voorbereiding vandaag de deuren, op de Meander 10 op het industriegebied IJsseloord 2. Dit is het grootste dierenziekenhuis van Nederland.

Huisdieren kunnen hier terecht voor specialistische- en spoedeisende diergeneeskundige zorg. Het ziekenhuis beschikt over moderne apparatuur, zoals een CT-scan, MRI-scan, moderne röntgenapparatuur, laboratorium en opnamefaciliteiten. 

Patiënten uit midden Gelderland (Arnhem/Ede/Wageningen/Apeldoorn/ Zutphen/Zevenaar/Nijmegen), kunnen gebruikmaken van de spoedeisende hulp (24/7).

In dit dierenziekenhuis worden specialistische ingrepen uitgevoerd, denk hierbij aan botbreuken of bosafwijkingen. Ook is er een afdeling dermatologie en een afdeling neurologie.

Tandarts voor honden

Daarnaast is er ook een heuse dierentandarts aanwezig, die wortelkanaalbehandeling uitvoert, beugels maakt voor honden (orthodontie) en huisdieren behandelt met tumoren en fracturen in de mond (kaakchirurgie).

Tot slot hebben een aantal dierenartsen zich toegelegd op andere specialisaties zoals het maken van echo’s van borst en buik (diagnostische beeldvorming), het kijken met een scoop in maag of darm (gastro-enterologie) of het diagnosticeren en behandelen van ziekten zoals suikerziekte of schildklierproblemen.

24 uur per dag geopend

Het dierenziekenhuis is 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend. Altijd staat een team van dierenartsen en paraveterinairen klaar om dieren te helpen die verkeren in nood.

Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de dierenambulance en dierenbescherming en worden gratis wilde dieren in nood geholpen.

Stageplaats voor studenten

Ook het opleiden van nieuwe paraveterinairen, dierenartsen en specialisten zal centraal staan. Daarnaast zal er een programma worden opgestart waarbij jonge dierenartsen een jaar mee gaan lopen bij de verschillende disciplines, waarbij de theoretische kennis en praktische vaardigheden verder kunnen worden ontwikkeld.

Bron: Arnhemse Koerier

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer