Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Duurzaamheid bij Beeztees

Duurzaamheid bij Beeztees

door Jarno de Vries
beeztees

Op de Dibevo-Vakbeurs, die op 10 en 11 oktober in Rijswijk werd gehouden, introduceerde Beeztees een compleet assortiment duurzame huisdierproducten voor honden en katten: Minus One by Beeztees. Het toevoegen van eco-vriendelijke producten is onderdeel van de route van het bedrijf om in 2025 binnen iedere productgroep een eco-vriendelijk alternatief te bieden. Met de introductie van Minus One by Beeztees zet het merk hierin grote stappen.

Minus One by Beeztees bestaat uit een compleet eco-vriendelijk assortiment huisdierbenodigdheden voor zowel hond als kat. De producten voldoen aan verschillende keurmerken op het gebied van duurzaamheid en het assortiment is op een zo ecologisch mogelijke manier vervaardigd. Dit betekent dat er zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van ecologische producten, zonder dat het product zijn duurzaamheid of kleur verliest. Zo is er voor de kussens binnen het assortiment gewerkt met ecologisch polyester van het merk Repreve. Deze vezels zijn gemaakt van 100% gerecyclede materialen, inclusief gebruikte plastic flessen en bedrijfsafval. Voor de verpakkingen en krabitems is daarnaast gebruik gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en de poepzakjes zijn 100% composteerbaar.

Met de introductie van Minus One voegt Beeztees wederom ruim 30 artikelen toe aan de ‘duurzame keuze’ voor de consument. Onder andere op het gebied van hondenkussens, hondenspeelgoed en poepzakjes. Voor de kat bestaat het assortiment uit mandjes, speelgoed en producten om te krabben. Binnen andere productgroepen, zoals kattenbakken en vetbedden, biedt Beeztees al langere tijd duurzame alternatieven aan.

Bron: Beeztees

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer