Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Duurzame hondensnack voor Vitakraft

Duurzame hondensnack voor Vitakraft

door Jarno de Vries

Het milieu wordt steeds belangrijker. We willen onze planeet leefbaar houden voor de komende generaties. Het produceren van vlees is een kostbaar proces waarbij veel CO₂ en ammoniak vrijkomt en veel water en grond wordt gebruikt. Het produceren van insecten is tot wel 10 keer duurzamer dan het produceren van vlees. Redenen genoeg voor Vitakraft om met een nieuwe duurzame hondensnack op de markt te komen. De Vitakraft Insect Stick.

Duurzame oplossing

Het kweken van één kilo insecten is veel duurzamer dan het produceren van één kilo vlees. Ontdek de insect Impact: bij het kweken van één kilo insectenvlees wordt 10 keer minder CO₂ uitgestoten, de uitstoot van ammoniak is zelfs meer dan 1000 keer lager, er is 3 keer minder voeding nodig, 10 keer zo weinig grond en 4 keer minder water. Wederom een goede, positieve verbetering zeker met het veranderende klimaat en de schaarste aan voldoende drinkwater. Insecten zijn de oplossing voor vele milieu aspecten.

Gezonde snack

Wereldwijd eten ruim 2 miljard mensen insecten. Insecten zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook nog eens gezond! Ook in Nederland worden steeds meer en vaker insecten gegeten. Insecten kunnen als snack of vleesvervanger worden gegeten. Ze bevatten gezonde voedingsstoffen als eiwitten, vet, ijzer en vitamine B.

Vitakraft insect stick

De Vitakraft Insect Stick is een gerookte hondensnack bestaat uit 100% insecten eiwit afkomstig van de larven van de soldaatvlieg.  Er zijn geen suikers, kleurstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd. Ook is de Insect Stick vrij van soja, ei, melk en granen. Daardoor is de Insect Stick ook geschikt voor honden met een voedselintolerantie. Zo is elke hap puur natuur!

Onderzoek

Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat de Insect Stick door 97% van de honden goed wordt gegeten. 98% van de baasjes beveelt de Insect Stick aan. Een enthousiaste tester zei hierover het volgende: “Geweldig product, dat meteen door mijn hond werd opgeslokt. Het rook en smaakte blijkbaar geweldig. Ik vind het vooral goed dat het duurzaam geproduceerd wordt. Echt een aanrader!”

Bron: Vitakraft

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer