Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Eerste teckelwinkel van Nederland

Eerste teckelwinkel van Nederland

door Jarno de Vries
Teckel

Deventer is binnenkort een wel heel bijzonder winkeltje rijker: Rob en Carlijn Landeweer verkopen straks twee maanden lang alleen maar teckelspullen in de Smedenstraat 21 in Deventer. Vanaf 1 november kun je terecht in de eerste teckelwinkel van Nederland.

Hashteckel

Hashteckel, zo gaat de tijdelijke speciaalzaak heten. Gelijk aan de webshop die eigenaren Rob en Carlijn Landeweer zo’n twee jaar terug startten. “Toen we drie jaar geleden een teckel voor mijn moeder gingen uitzoeken, was ik verkocht”, lacht Carlijn. “Ik kwam thuis met de mededeling dat ik er ook graag eentje wilde. Ze zijn zo leuk en grappig. Het duurde dan ook niet lang voor we onze eigen teckel in huis haalden; Beer Landeweer.”

“Ze lijken misschien schattig, maar ze zijn vooral stoer, eigenwijs en nieuwsgierig. Het zijn echte jachthonden. Als Beer iets interessants ziet, dan peert ‘ie hem gewoon”, lacht ze. “Om een teckelbaasje te zijn moet je wel een beetje humor hebben.”

Laag-bij-de-grondse honden

Het zijn dan stoere hondjes, maar in de winter kunnen ze het écht koud krijgen. En wat doe je als je het koud hebt? We gingen op zoek naar een geschikte jas voor Beer. Maar die bleek lastiger gevonden dan gedacht. Met zijn bijzondere vorm is er voor hem natuurlijk niet zo snel een passend exemplaar. Uiteindelijk vonden we een geschikte jas in een buitenlandse webshop. Een waterafstotende trenchcoat.”

Webshop voor teckels

Dit bracht hen aan het denken. “In Nederland zijn er veel teckelclubs, maar geen enkele shop die praktische items voor teckels verkoopt”, zegt Carlijn. “We besloten zelf maar een webshop te starten. Iets waar meer teckeleigenaren op zaten te wachten, bleek uit de reacties. Teckelbaasjes vormen altijd al een grote familie. Op Facebook zijn diverse groepen speciaal over de hondensoort en ook op straat worden we vaak aangesproken wanneer we met Beer op pad zijn. Ze zoeken elkaar graag op”, weet Carlijn. “De baasjes zijn enthousiast over onze webshop en dus lijkt het ons zo leuk om ze eens in het echt te ontmoeten in de pop-up-shop.”

In de webshop staan inmiddels ruim honderd artikelen te koop, een deel daarvan is straks in de fysieke pop-up-shop te bewonderen. Naast items die een beetje teckel in zijn garderobe moet hebben, verkopen de teckelliefhebbers leuke dingen voor andere teckelgekken. Denk hierbij aan teckelsieraden, teckelkerstballen en teckelsokken.

Bron: Hashteckel

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer