Home Nieuws Faba-bonen in hondenvoer

Faba-bonen in hondenvoer

door Jarno de Vries

Limagrain Ingredients heeft een nieuw hitte-behandeld fababonen-meelproduct gelanceerd, speciaal voor hondenvoer. Volgens de fabrikant biedt dit nieuwe ingrediënt een formule met hogere voedingswaarden en helpt het fabrikanten te voldoen aan de consumentenvraag naar graanvrij, clean-label en eiwitrijk huisdiervoer.

De fababonen ondergaan een speciaal proces waarbij de bonen een hittebehandeling ondergaan. Na dit proces heeft het meel een eiwitgehalte van 28,8%, samen met ontsloten zetmeel, vezels en een kleine hoeveelheid oliën.

ANF

Historisch gezien is het gebruik van fababonen in diervoeders beperkt geweest vanwege de aanwezigheid van anti nutritionele factoren (ANF). Recente vorderingen in de plantenveredeling hebben er echter toe bijgedragen dat de aanwezigheid van ANF’s is teruggedrongen, terwijl de vooruitgang in de verwerking van diervoedertechnologie betekent dat de aanwezigheid van bepaalde ANF’s effectief kan worden beheerst.

Diergezondheid

Fababonen bevatten oligosacchariden die een prebiotisch effect hebben om de diergezondheid te verbeteren. Het proces verbetert de beschikbaarheid van oligosacchariden en vermindert anti-nutritionele factoren. Het fababonenmeel is ook laag-glycemisch, waardoor het huisdier langer vol kan blijven door een vertraagde spijsvertering.

Voordelen

Andere voedingsvoordelen zijn volgens de fabrikant: rijk aan vitamines uit de B-groep, rijk aan ijzer, een bron van calcium, fosfor, zink, magnesium en natuurlijke antioxidanten. Daarnaast is het een veelzijdig ingrediënt voor toepassingen in droog, nat en semi-moist voer.

Bron: Limagrain Ingredients

close

Gratis E-book met voedingstips voor je hond

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer