Huisdiernieuws ...
Home Nieuws Innovatie bij Edgard & Cooper

Innovatie bij Edgard & Cooper

door Jarno de Vries

De Belgische producent van honden- en kattenvoeding Edgard & Cooper werd in 2016 uit opgericht door de vrienden Koen Bostoen, Louis Chalabi en Jürgen Degrande. Ze legden de focus op kwalitatieve voeding, bereid met vers vlees en voedzame ingrediënten. De referenties worden verpakt in biologisch afbreekbare of recycleerbare verpakkingen. Het concept sloeg aan want ondertussen is de onderneming actief in 13 Europese landen en heeft het ruim 100 medewerkers in dienst.

Innovatie

Hierbij stopt de ambitie niet. Zij willen verder internationaliseren zonder daarbij hun duurzaam ondernemingsmodel te verloochenen. Om deze plannen te realiseren haalde het bedrijf recent 18,5 miljoen euro vers kapitaal op bij twee investeringsfondsen: enerzijds DLF Venture van AB Inbev-telg François-Xavier de Mévius (dat al sinds 2017 in de onderneming participeert) en het internationale The Craftory. De drie oprichters behouden wel de controle.

Met de opgehaalde investering wil Edgard inzetten op innovatie, de uitbouw van de naamsbekendheid en het versnellen van zijn groei. Dit jaar mikt de firma op een omzet van 25 miljoen euro, volgend jaar zelfs op een verdubbeling van dat cijfer. 

Bron: Edgard & Cooper

Misschien vind je dit ook leuk

Laat een bericht achter

Wij gebruiken cookies om de website beter te laten werken OK Lees meer